VIDEO. Centru de juniori la Buzău! FRF acordă o finanţare de 250.000 euro

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzăul va găzdui un centrul de excelenţă pentru dezvoltarea fotbalului juvenil românesc. Noua bază sportivă va fi realizată în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Judeţean Buzău, alături de Liceul cu Program Sportiv din localitate, Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi federaţia de specialitate.
Răzvan Burleanu, președintele FRF a anunţat că la Buzău se va implementa un proiect pentru creşterea juniorilor din județ. În cea mai scurtă perioadă, Buzăul va deține unul din cele șapte centre zonale din țară care se vor ocupa exclusiv cu activitatea de copii și juniori.
Pentru realizarea centrului sunt necesare investiții atât în infrastructură, cât și în logistică. Consiliul Judeţean şi Primăria Buzău s-au arătat interesate de proiect. Acesta va începe în scurt timp şi va reuni resurse din partea Primăriei, Consiliului Judeţean şi de la AJF Buzău. 250.000 de euro vor fi contribuţia FRF.
Buzăul s-a aflat în cursa pentru realizarea Centrului de Excelenţă cu municipiul Bacău, pentru găzduirea celor mai tineri jucători fotbalişti din ţară în următorii patru ani. Alături de Buzău, anul acesta va fi realizat un centru asemănător la Deva. Noul complex sportiv din oraş va fi amplasat în bariera Ploieşti, pe locul actualului teren de fotbal de lângă Fabrica de Lapte.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentVIDEO. Ion Viorel candidează la Primărie!
Articolul următorVIDEO. Iată programul „sferturilor” de finală din Cupa României
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".