VIDEO. Documentar inedit: Stela Duţă, “Roboţelul de aur”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Povestea de viaţă a celei mai cunoscute pugiliste din Buzău, râmniceanca Stela Duţă, va fi adusă în faţa telespectatorilor. Doi tineri, cu iniţiativă au realizat un documentar despre sportiva din Buzău, denumit „Roboţelul de Aur”, precum cartea pe care Constantin Voicilaş, tatăl adoptiv şi antrenor al pugilistei născută la Râmnicu Sărat a lansat-o în urmă cu ceva timp.
Documentarul prezintă întreaga poveste a Steluţei Duţă, supranumită „Roboţelul de aur”, de trei ori vicecampioană mondială la box. Telespectatorii vor avea ocazia să cunoască aspecte mai puţin ştiute din viaţa sportivei care a devenit unul din cele mai importante nume din sportul românesc.
Deşi practică un sport masculin, Steluţa nu impresonează prin mărimea fizică. Fetiţa, tunsă băieţeşte, care în clasa a VII-a şi-a tras pentru prima dată mănuşile de box în mâini a ajuns să trăiască un destin măreţ. Povestea din spatele campioanei este una dramatică. Aruncată de părinţii în ghearele sorţii încă de pe vremea când învăţa să meargă, Steluţa s-a dovedit învingătoare în cea mai importantă luptă, cea cu viaţa.
Documentarul „Roboţelul de Aur”, inspirat de cartea cu acelaşi nume scrisă de maestrul Constantin Voicilaş, tatăl adoptiv al sportivei şi totodată antrenorul acesteia va putea fi urmărit în premieră miercuri, 30 septembrie, de la ora 19:30, când are loc gala de deschidere Docuart Fest 2015, care inaugurează cea de-a 4-a ediție a festivalului. De-a lungul timpului, despre râmniceancă au fost realizate o serie de reportaje de către jurnalişti consacraţi de la televiziunile centrale importante. Evenimentul de lansare va avea loc la Cinemateca Eforie. În cadrul galei va fi prezentat în premieră documentarul, regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu. Accesul la festivitate se realizează pe bază de invitație, care poate fi obținută gratuit, în urma completării unui formular online, disponibil pe site-ul docuart.ro

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.