VIDEO. „Iliesta” este noul „principal” de la Farul Constanţa. Buzoianul vrea promovarea în Liga I! Vezi aici primele declaraţii

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

ilie-stan-1

Instalat pe banca tehnică a constănţenilor de la Farul, după înfrângerea acestora cu Sport Club Bacău, antrenorul buzoian Ilie Stan are gânduri mari cu gruparea de pe malul mării Negre. “Iliesta” îşi doreşte să promoveze în prima ligă cu Farul, chiar anul acesta.
Ilie Stan a fost prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, în postura de antrenor principal al formaţiei Farul Constanţa. Schimbarea băncii tehnice a constănţenilor a survenit după demisia lui Constantin Gache, care a renunţat la “marinari” în urma presiunii suporterilor constănţeni.
Cu patru etape înainte de finalul campionatului, Farul se află pe locul cinci, la egalitate de puncte cu SC Bacău, cele două echipe fiind ocupantele ultimelor două poziţii care duc în play-off-ul eşalonului secund. Chiar dacă Farul nu este sigură de prezenţa în Top 6, “Iliesta” vrea să îi readucă pe “marinari” la masa bogaţilor, în Liga I.
Farul Constanţa va întâlni Gloria Buzău, în ultima etapa a sezonului regulat din Liga 2, într-o confruntare care se poate dovedi decisivă pentru accederea în play-off a ambelor combatante. Ilie Stan a prefaţat duelul cu gruparea din Crâng, formaţie antrenată de cumnatul său, Ion Viorel.

VIDEO CONFERINŢĂ DE PREZENTARE, ILIE STAN ANTRENOR PRINCIPAL FARUL CONSTANŢA


O dată cu venirea lui Stan la Constanţa va ajunge şi antrenorul Robert Panduru, care va fi “secundul” buzoianului cel puţin până la sfârşitul sezonului. Alături de aceştia se vor afla în continuare Ion Barbu şi Gheorghe Mina, secunzii predecesorului Gache.

UPDATE

Înfrângerea formaţiei Farul Constanţa, marţi seară, pe teren propriu, în compania băcăuoanilor de la Sport Club a reprezentat ultimul meci pe banca tehnică a constănţenilor a antrenorului Constantin Gache. Locul să va fi asigurat, cel puţin până la sfârşitul sezonului de către buzoianul Ilie Stan, ultima dată la FC Zakho, în Irak.
Etapa a XXII-a a ligii secunde a dus la schimbarea a nu mai puţin de patru antrenori, doi din Seria I şi doi din Seria a II-a. După Mihai Stere, de la FC Braşov, Tiberiu Csik, de la Olimpia Satu Mare şi Laszlo Balint de la FC Academica Clinceni, miercuri, după eşecul de marţi seară cu SC Bacău, a venit rândul lui Constantin Gache să fie schimbat. Antrenorul echipei FC Farul a demisionat miercuri dimineaţă, în locul lui urmând a fi adus Ilie Stan.

giani-nedelcu-faru

Ilie Stan va fi al doilea antrenor al Farului în acest sezon şi va prelua echipa de pe locul 5 în Seria I, cu 32 de puncte acumulate în 20 de etape, la o distanţă de 14 puncte faţă de liderul Rapid Bucureşti. Stan va lucra la echipa constănţeană cu secunzii pe care i-a avut şi Gache, Ion Barbu şi Gheorghe Mina, însă va veni şi cu secundul Robert Panduru. Obiectivul antrenorului buzoian este unul cel puţin îndrăzneţ. “Iliesta” vrea să promoveze în primul eşalon alături de constănţeni.
Ilie Stan, în vârstă de 48 ani a pregătit în cariera sa echipe ca Victoria Brăneşti, CS Mioveni, Steaua, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Braşov şi FC Zakho, din Irak. Cel mai important reper în cariera sa de antrenor este legat de perioada octombrie 2011 – martie 2012, atunci când s-a aflat la conducerea echipei Steaua. O altă performanţă a fostului mijlocaş, originar din Pogoanele, Buzău, e legată de promovarea celor de la Victoria Brăneşti din Liga a 3-a până în Liga 1.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.