VIDEO: Ion Profir şi Ion Viorel, în istoria Oţelului din Galaţi. Ei sunt în topul celor mai buni 50 de jucători

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

 

profir-ion-viorel

Moment emoţionat pentru Ion Viorel şi Ion Profir, foştii jucători şi antrenori ai Gloriei Buzău. Cei doi care şi-au trecut în CV şi echipe din Galaţi au fost incluşi de către microbiştii gălăţeni pe lista celor mai buni 50 de jucători care au activat la Oţelul. Ambii au fost invitaţi, în urmă cu câteva zile, la sărbătorirea a 50 de ani de la înfiinţarea celui mai cunoscut club de fotbal din Galaţi.

 

Cuplul Ion Viorel, actualul tehnician Gloriei Buzău şi Ion Profir, fostul jucător al formaţiei din Crâng au intrat în galeria selectă a celor mai buni fotbalişti ai grupării Oţelul Galaţi. Cei doi şi-au legat puternic numele atât de echipa din Crâng, cât şi de formaţia de lângă Dunăre. Fanii gălăţeni de la „Dunărea Bătrână” i-au inclus în cartea „50 de ani, 50 de legende”, care a apărut în urmă cu trei zile, odată cu împlinirea a jumătate de secol de la înfiinţarea echipei. Cei doi au fost invitaţi la aniversarea gălăţenilor, alături de ceilalţi fotbalişti reprezentativi.

Ion Profir, unul dintre cei doi fotbalişti români care au înscris în poarta formaţiei Juventus Torino, a aflat de posibila demisie a lui Ion Viorel de la cârma Gloriei Buzău. Profir este convins că plecarea lui „Vioară” ar însemna colapsul celui mai cunoscut club din judeţ.

Ion Viorel şi Ion Profir au reprezentat pentru o bună perioadă cel mai prolific atac al formaţiei gălăţene. După ce au pus ghetele în cui, foştii jucători de la Oţelul şi Gloria au revenit împreună la Buzău în postura de tehnicieni. Aceştia au mai lucrat împreună şi la divizionara C, Petrolul Berca.
 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.