VIDEO. Primăria aruncă bani pe fereastră finanţând CS RER Buzău. 44.000 RON în trei ani de zile pentru o retrogradare în liga secundă

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Firma de salubrizare RER Ecologic Service a mai găsit o metodă de a trage bani de la Primăria Buzău. Conducerea societății a înființat un club sportiv care, numai în ultimii trei ani de zile a beneficiat de 44.000 ron din partea autorităţilor locale. Avînd o singura secție, de tenis de masă, CS RER Buzau s-a zbatut in coada clasamentului Superligii Nationale, pana anul trecut cand a retrogradat în Divizia A, a doua competiţie ca importanţă la nivel naţional.

Firma de salubrizare RER Ecologic Service trage bani de la Primăria Buzău pe toate părţile. Societatii de gunoi nu ii sunt suficienti cei aproximativ 2,5 milioane de euro pe care ii incaseaza anual de la muncipalitate pentru servicii de o calitate indoielnica, si nici privilegiile consilierilor locali, care aproba tarife exorbitante pentru populatie. Conducerea societăţii a înfiinţat la mijlocul anilor 2000 un club sportiv care-i poartă numele și care a primit în ultimii trei ani de la municipalitate 44 000 de lei.
           

Clubului Sportiv RER are o echipă de tenis de masă masculină, de seniori, cu patru sportivi legitimaţi, care a fost ciuca bătăilor în Superliga Națională și care între timp a și retrogradat în Divizia A. În 2012, CS RER Buzău a primit din partea Primăriei Buzău 20.000 RON pentru „Promovarea sportului de performanţă”. 2012 avea să fie şi cel mai bun an din ultimii trei pentru echipa buzoiană, această reuşind clasarea pe locul… şapte din opt echipe în Superligă. În 2013, echipa antrenată de Mircea Dinu, directorului Clubului Sportiv Municipal din localitate, a încheiat stagiunea pe ultimul loc, retrogradând în Divizia A, al doilea eşalon din ţară, iar bugetul alocat de autorităţile buzoiene pentru această „performanţă” a fost de 15 000 de lei. Retrogradarea în al doilea eşalon al tenisului de masă românesc a făcut ca şi bugetul echipei să se destabilizeze. Astfel, tenismenii antrenaţi de Mircea Dinu au primit doar 9 000 de lei pentru activitatea lor din 2014. Echipa se pregăteşte şi îşi susţine meciurile de acasă în sala de tenis a CSM Buzău, fără a vreun contract în acest sens cu clubul de utilitate publică, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.