Bogdan Dinu, pe urmele lui Lucian Bute şi Leonard Doroftei

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

bogdandiuLa doar 26 de ani „greul” buzoian Bogdan Dinu are toate şansele să îi calce pe urme mai titratului Lucian Bute şi să devină următorul „Mister Knock Out”. După victoria obţinută în faţa ghanezului Ben Nsafoah, în cadrul Galei „Invincibilii 7”, organizată la Craiova, Dinu a semnat un contract valabil trei ani cu cunoscutul club Interbox din Canada. Încântaţi de maniera în care Dinu a boxat în ultimele patru partide, canadienii care l-au monitorizat pe buzoian sunt gata să-l arunce pe acesta în lupta pentru titul de campion al Canadei la categoria grea, mai ales că Interbox nu are în momentul de faţă niciun pugilist care să se remarce pe plan mondial în cadrul categoriei de peste 90 de kilograme.Astfel, deşi pe 4 aprilie 2013 trebuia să se dispute, în Calgary, meciul dintre Eric Martel Bahoeli (n.r., Canada & Interbox) şi nigerianul Raymond Olubowale pentru titlul anterior amintit, există posibilitatea ca boxerul canadian sa fie înlocuit chiar de Bogdan Dinu, cel care l-a bătut măr pe Bahoeli în urmă cu câteva luni.

Interbox şi românii…

Interbox reprezintă un club de box şi totodată o firmă care impresariază unii dintre cei mai buni pugilişti din lume. Cu o vechime de aproape două decenii, candienii îşi duc luptele în Complexul Sportiv „Claude Robillard” din Montreal, stabiliment ce poate adăposti 10.000 de suflete şi peste 20 de ramuri sportive. Staff-ul tehnic din Montreal a produs patru campioni mondiali şi s-a mai ocupat de pregătirea încă unuia. Stephan Larouch, de cinci ori deţinător al titlului mundial, este principalul supervizor al întregii activităţii desfăşurate de gruparea canadiană. În 1997, Doroftei a devenit boxer profesionist, primul român care a semnat cu clubul canadian Interbox. Pe 5 ianuarie 2002, el a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semi-uşoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi. Pe 31 mai, la Bucureşti, Doroftei a luptat din nou împotriva lui Balbi şi de data aceasta românul s-a impus în mod clar. Pe 24 octombrie 2003, Doroftei urma să dispute un meci împotriva panamezului Miguel Callist. Meciul a fost anulat însă după ce românul a depăşit greutatea categoriei sale la cântarul oficial. Doroftei a pierdut astfel titlul de campion mondial WBA. Al doilea român legitimat de canadieni a fost Adrian „Rechinul” Diaconu, care a trecut la profesionişti în 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney, unde în meciul decisiv pentru accederea în turneul olimpic l-a învins pe britanicul Carl Froch, fostul adversar al lui Lucian Bute. El a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) şi trei înfrângeri, toate meciurile pierdute având loc în întâlniri contând pentru titlul mondial. În 2008, Diaconu a câştigat titlul mondial WBC, după o gală disputată la Bucureşti.

Înaintea lui Dinu, Lucian Bute a fost ultimul român care şi-a pus semnătura pe un contract cu canadienii de la Interbox. S-a întâmplat în 2003, iar în nouă ani de la înţelegerea cu canadienii, Bute şi-a trecut în palmares 30 de victorii din 31 de meciuri, dintre care 24 prin knock out. În urma evoluţiilor sale foarte bune, buzoianul Bogdan Dinu a devenit al patrulea român care va trece prin curtea celor de la Interbox.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.