Aduşi pentru atac! Încă trei transferuri în Crâng după meciul cu Tunari

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

FC Buzău a adus trei jucători după meciul câştigat cu CS Tunari, scor 2 la 1 în Crâng. Cei trei au fost prezentaţi imediat după fluierul final al confruntării disputate ieri, la Buzău şi se vor opţiuni pentru ofensiva echipei antrenate de Andrei Prepeliţă.

În condiţiile în care Dinko Trebotic este accidentat, iar Ionuţ Şerban nu mai este la prima tinereţe, gruparea din Crâng l-a adus pe Diogo Izata, un portughez care în stagiunea trecută a evoluat pentru FC Braşov. Născut pe 6 ianuarie 1997, la Alvaiazere, în Portugalia, fostul „stegar” a făcut primii paşi în fotbal la Uniao Leiria, apoi la Porto şi Braga. A debutat la seniori la U.D. Vilafranquense (146 de meciuri, 2 goluri), în liga secundă din Portugalia, apoi a urmat transferul la Gaz Metan Mediaş, pentru care a jucat 12 meciuri înainte să fie împrumutat la FC Koper, în Slovenia, trupă pentru care a evoluat în 8 partide şi alături de care a câştigat cupa internă. În 2022, a ajuns la FC Braşov, apărând culorile clubului de sub Tâmpa în 18 jocuri, în care a reuşit să marcheze o singură dată. Acesta are 8 prezenţe pentru reprezentativa Portugaliei sub 16 ani şi 11 pentru cea U17. Potrivit TransferMarkt, cota de piaţa a acestuia este de 175.000 de euro, iar durata contractului cu FC Buzău este de un an.

Atacantul Adrian Chică Roşă a mai evoluat pentru SCM şi FC Buzău, împrumutat de la FC Botoşani, reuşind în tricoul buzoienilor să devină, la un moment dat, golgheterul ligii secunde, în pauza competiţională din urmă cu trei sezoane. În ultimul an în tricoul Buzăului a marcat golul decisiv care a dus FC Buzău în sferturile Cupei României, în partida cu Academica Cliceni.

Al treilea jucător transferat este Valentin Dumitrache, de la campioana Farul Constanţa. Acesta are un titlu în palmares, cu gruparea constănţeană. Este născut pe 29 martie 2003 la Buzău, evoluează pe postul de atacant central şi este fost internaţional U19.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.