Alin Manea, la un pas de EURO U17! Internaţionalul buzoian a înscris în ultimul meci din preliminarii

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
MANEA-ALIN
Alin Manea pe stadionul „Cornel Negoescu”. Octombrie 2013.

Alin Manea, puştiul de doar 17 ani component al formaţiei Viitorul Buzău este foarte aproape de a ajunge alături de reprezentativa naţională la Campionatul European U17, care va avea loc în primăvara anului viitor. Buzoianul s-a întors zilele trecute de la echipa naţională pentru care a şi înscris în ultimul joc.

Recent în Albania, în ultimul joc al primei grupe de calificare la turneul de elită care poate duce la EURO 2014, care se va disputa primăvara viitoare în Malta, echipa naţională de juniori „Under 17” a României a învins cu 2-0 (1-0 la pauză) formaţia similară a Belarusului. Pentru trupa antrenată de fostul internaţional Constantin Gâlcă au marcat Alexandru Stoica (min. 12) şi Alin Manea (min. 80 + 2). Până la această partidă România câştigase cu 1 la 0 întâlnirile cu Finlanda şi Albania, întâlniri în care buzoianul a fost titular. “Am reuşit în primul meci o victorie la limită cu Albania, la fel şi cu Finlanda. A urmat ultima confruntare cu Belarus, pe care am câştigat-o la două goluri diferenţă, întâlnire în care am şi înscris un gol. Suntem optimişti… aproape siguri de calificarea la Campionatul European. Aşteptăm nerăbdători turneul din Malta”, a precizat jucătorul echipei Viitorul Buzău – Alin Manea. La acest ultim joc, antrenorul principal Constantin Gâlcă a folosit următorii jucători: Arpad Tordai – Sorin Lovin, Dan Panait, Dragoş Nedelcu, Cristian Manea – Alexandru Stoica (Mihai Manea, 68′), Florentin Pham, Octavian Deaconu, Patrick Petre (Robert Grecu, 60′) – Alexandru Vâlceanu şi Virgil Ivan ( Bogdan Macris, 72′). Staff-ul tehnic deplasat în Albania a fost compus din următorii: Marian Mihail – directorul tehnic national / şeful delegaţiei, Ştefan Iovan – antrenor coordonator al loturilor naţionale de juniori, Constantin Gâlcă – antrenor principal, Dumitru Uzunea – antrenor secund; Ştefan Preda – antrenor cu portarii, Corneliu Bârsan – medic şi Cătălin Clincea – fizioterapeut. Campionatul European U17 va avea loc în Malta, în perioada 9 – 21 mai 2014.

Clasament final al grupei 1: 1. Romania 9 puncte, 2. Albania 4p, 3. Belarus 3 p, 4. Finlanda 1p. S-au calificat astfel la turul de elită România şi Albania.

Rezultatele turneului din Albania

România – Belarus: 2 – 0
Finlanda – Albania: 0 – 0
România – Finlanda: 1 – 0
Belarus – Albania: 1 – 2
România – Albania: 1 – 0
Belarus – Finlanda: 1 – 0

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.