Antrenorul Tîrîlă, pas important pentu licenţa B – UEFA

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Fotbalul râmnicean a început să producă şi antrenori, nu doar jucători. Marius Tîrîlă, tehnicianul de doar 32 de ani al divizionarei C Olimpia Râmnicu Sărat, a fost admis pentru a susţine examenul pentru licenţa B – UEFA. Râmniceanul a fost al treilea pe listă reuşind să obţină note mai mari faţă de mulţi jucători cu vechime la nivelul primelor două ligi de fotbal din ţară.
Tehnicianul Olimpiei, Marius Tîrîlă, a fost admis la probele pentru acordarea licenţei B – UEFA de antrenor. Râmniceanul a obţinut două note de 10, 8,74 la proba scrisă şi doar 60 de puncte pentru activitatea competiţională.

marius-tirila

Media generală a făcut ca “Triţă” să ocupe poziţia a treia, la egalitate cu ocupantul poziţiei secunde şi la câteva zeci de sutimi de primul admis.
Râmniceanul are planuri mari pentru cariera sa de antrenor şi îşi doreşte ca în următorii ani să progreseze şi să atingă un nivel cât mai înalt în fotbalul românesc. Potrivit site-ului suporterilor râmniceni, ca antrenor, Marius Tîrîlă are trecute în palmares, printre multe altele, locul I Turneul Internațional „Cupa Reginei” desfășurat la Rimini în Italia, locul I la turneul „Cupa PRO 98”, ediția 3, Rm. Sărat, locul III în cadrul Campionatului Național de Juniori Republicani „B”, toate acestea obținute cu grupa de copii născuți în 1998.
În ceea ce privește echipa de seniori, Tîrîlă are deja trecute în dreptul său un titlu de Campion al județului Buzău, o Supercupă a județului Buzău, o promovare în Liga a III-a și un binemeritat loc II la sfârșitul turului acestui sezon de Liga a III-a, rezultate obținute în numai 2 sezoane în care echipa a disputat 46 de partide oficiale, cu 39 de victorii, 5 rezultate de egalitate și 2 înfrângeri.
Examenul pentru admiterea la cursurile pentru obţinerea licenţei “B” a pus în bănci mai mulţi antrenori şi foşti fotbalişti buzoieni. Printre cei declaraţi admişi s-au mai aflat fostul atacant al Gloriei Bobi Verdeş, Vasile Tudose, antrenor în liga a V-a de Buzău, şi “Generalul” Claudiu Ionescu, admis după contestaţie.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.