Minifotbalul, sport oficial. Ce spune buzoianul Cristi Lupu, secund la Naţională?

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

România este prima ţară europeană care oficializează minifotbalul ca ramură sportivă. Decizia a fost anunţată ieri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ministerul Tineretului şi Sportului, eveniment la care au fost prezenţi mai mulţi buzoieni. Graţie performanţelor obţinute la minifotbal, judeţul nostru este printre cele mai cunoscute din ţară. De asemenea, Naţionala a câştigat toate ediţiile de Campionat European.
În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc joi la sediul ministerului, a fost acordat ordinul de recunoaştere a minifotbalului ca ramură sportivă. Actul a fost înmânat preşedintelui Federaţiei Române de Minifotbal, Ioan Onicaş, la festivitate asistând mai mulţi buzoieni care se vor regăsi în organigrama noului for.
În acest moment, în ţara noastră, sunt peste 23.000 de jucători legitimați care participă în mod regulat la campionatele și competițiile organizate și desfășurate sub egida Federației Române de Minifotbal, iar recunoaşterea ca sport va contribui decisiv în dezvoltarea sportului. Cristi Lupu, antrenor secund în cadrul lotului naţional şi organizator local de competiţii de peste 10 ani, a spus că festivitatea care a avut loc ieri reprezintă un moment important în istoria minifotbalului, nu doar din România, ci din întreaga lume.
România este prima campioană europeană la minifotbal şi singura naţională care a cucerit toate cele şase titluri europene puse în joc până în prezent. ”Tricolorii” au câştigat turneele din Slovacia (2010), România (2011), Republica Moldova (2012), Grecia (2013), Muntenegru (2014) și din Croația, anul trecut. Următoarea ediție a EURO este programată în vara acestui an, în Ungaria.
Minifotbalul se practică în România, sub formă organizată, din 2008, atunci când s-a desfășurat prima ediție a Campionatului Național. Un an mai târziu, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, alături de Gavrilă Vasilescu, Ioan Onicaș și Paul Costaș au pus bazele Asociației Române de Minifotbal. În 2011 s-a înființat Federația de Minifotbal din România, for care este membru fondator al European Minifootball Federation.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.