Arbitri buzoieni, în premieră la Fragaria Cup

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

arbitri-buzoieni

Doi tineri buzoieni arbitrează meciurile din Slovacia

Alexandru Eugen şi George Andrei Belu, doi tineri arbitri de fotbal, de 17 ani, din Buzău, arbitrează în cadrul turneului internaţional de juniori Fragaria Cup, de la Preşov, din Slovacia. Cei doi „fluieraşi” au absolvit şcoala de arbitri în urmă cu doi ani, iar în ultimul sezon al Ligii a IV-a din Buzău au fost dele­gaţi „la centru” în cadrul partidelor de seniori.

„Este o experienţă nouă, în cadrul căreia am putut cunoaşte şi alţi arbitri din alte ţări, şi metoda acestora de arbitraj. Faptul că am arbitrat la diferite categorii de vârstă, echipe internaţionale şi că am reuşit să vedem totodată cum se organizează un turneu de o asemenea amploare este un lucru benefic pentru noi, care ne va ajuta în viitor”, ne-a declarat George.

Fotbalişti de meserie, arbitri în timpul liber

 Cei doi sunt elevi ai Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter”, în cadrul secţiei „fotbal”, acolo unde îl au ca antrenor chiar pe directorul instituţiei de învăţământ buzoiene, Cătălin Cighir. „Încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul. Duminica avem meciuri în cadrul campionatului de juniori republicani, iar sâmbăta arbitrăm în cadrul Ligii a IV-a“, a precizat Eugen.

Arbitri de perspectivă

 În urma unui parteneriat între LPS Buzău şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău, pentru revigorarea arbitrajului buzoian, mai mulţi elevi ai liceului din cartierul Micro XIV au participat şi absolvit cursurile Şcolii de Arbitri, printre aceştia numărându-se şi George Belu, alături de Alexandru Eugen. „A fost un demers pe care sper să-l repetăm cât de curând, dacă rezultatele se vor menţine. Aceşti băieţi,  în ciuda avantajului de vârstă, se bucură şi de faptul că joacă fotbal, lucru care îi ajută enorm în prestaţia lor ca arbitri. Avem încredere în ei, chiar dacă sunt mici, aceştia au fost delegaţi deja la jocurile de seniori, atât ca tuşieri, cât şi ca arbitri centrali”, a declarat Gheorghe Mihalache, observator buzoian pentru Liga a III-a şi responsabil cu arbitrii buzoieni.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentGloria va juca doar în nocturnă
Articolul următor„Fluieraş” buzoian, la curtea Regelui Arthur
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".