Atmosferă de mare meci! HM Buzău pregăteşte derby-ul cu ASC Şcoala 181 Bucureşti

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Victoria menține handbalistele din Buzău în cursa pentru Liga Națională

Echipa locală de handbal va întâlni sâmbătă, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” formația ACS Școala 181 București, ocupantă a locului trei în ierarhia Diviziei A. Partida se va disputa în cadrul rundei cu numărul nouă din al doilea eșalon al handbalului românesc. Sâmbăta trecută, Handbal Municipal Buzău a câștigat confruntarea disputată în deplasare cu Spartac București, meci ce a avut loc

în cadrul rundei cu numărul opt din Divizia A. Handbalistele buzoience au reușit să revină, după ce la pauză erau conduse cu 15 la 12 și au câștigat jocul cu scorul final: 31 la 27. Sâmbătă, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, formația locală, ocupantă a poziției secunde, va întâlni echipa ACS Școala 181 București, ocupanta ultimului loc pe podiumul Diviziei A și totodată campioană en-titre la junioare 1.

Ștefan Miloș, președintele grupării din Buzău, trage semnalul de alarmă înaintea confruntării cu bucureștencele: „Este un meci foarte dificil pentru noi, pentru că vom întâlni campioana României la junioare I. Vom încerca să facem un joc cât mai bun și să obținem un rezultat cât mai bun. Ne dorim ca spectatorii să ne înțeleagă și să ne susțină și în momentele dificile ale jocului. Va fi un joc greu, pe care îl dorim să-l câștigăm, dar este foarte greu, deoarece vom întâlni un adversar ­va­loros și foarte bine motivat, care nu a pierdut niciun joc în stagiunea curentă”.

„Nu este nici o tragedie dacă vom pierde”

În ciuda optimismului său, oficialul buzoian a spus că, dacă buzoiencele vor pierde acest meci, nu va fi nicio tragedie, pentru că obiectivul curent al formației este promovarea tinerelor talente în garnitura de start a HM Buzău. „Noi vom aborda partida la victorie. Obiectivul nostru este să promovăm jucătoare tinere în garnitura de start, pentru ca în următorii ani să avem un lot tânăr și valoros. Dacă vom termina campionatul pe primul loc sau pe poziția secundă, nu ne vom da la o parte, dar suporterii noștri trebuie să înțeleagă că nu aceasta este obiectivul nostru”.

Înaintea confruntării directe, HM Buzău se află pe locul al doilea, cu 21 de puncte, la unul distanță de liderul campionatului, în timp ce bucureștencele „încheie” podimu­lui cu 20 de puncte. Meciul dintre HM Buzău și ACS Școala nr. 181 București va avea loc în cadrul etapei a IX-a din Divizia A și se va disputa sâmbătă, la Buzău. Accesul spectatorilor la această partidă este gratuit.

Debut aproape perfect

Ștefan Miloș, președintele echipei locale de handbal ­fe­minin, este mulțumit de rezultatele înregistrate de formația din Buzău după primele opt etape ale întrecerii interne. Cu două săptămâni înaintea sfârșitul turului de campionat, HM Buzău se află pe a doua treaptă în clasament, la un punct de liderul CSM Unirea Slobozia. Cu o singură greșeală în opt etape, echipa locală de handbal feminin este aproape de o revenire în Liga Națională. HM Buzău este pe locul doi, cu șapte victorii și o remiză din opt partide, la doar un punct de liderul CSM Unirea Slobozia. Parcursul buzoiencelor a fost lăudat de președintele echipei din Buzău, – Ștefan Miloș. Oficialul grupării a spus că fetele pregătite de Romeo Ilie păstrează șanse reale pentru accederea în primul eșalon. O victorie sâmbătă le-ar umple conturile jucătoarelor antrenate de Romeo Ilie. Handba­listele din Buzău vor avea prima de joc suplimentată pentru derby-ul cu ACS Școala 181 din București.

ETAPA A IX-A, DIVIZIA A

Unirea Slobozia – Activ Plopeni

Danubius Galați – Știința Bacău

Știința București – Dunărea Giurgiu

HM Buzău – ACS Sc. 181 SSP București

Universitatea Târgoviște – Spartac București

HCF Piatra Neamț – Rapid București

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentVezi aici meciurile din cadrul Săhăteni JUNIORS CUP 2013!
Articolul următorFull VIDEO: Recolta Sălcioara – Viitorul Buzău
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".