„Axintele a jucat pe bune, în timp ce Buzăul a jucat doar în culise”

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
viitorul-axintele
Viitorul Axintele sărbătorind promovarea în Liga a III-a. august 2011. Sursă foto: Sportulialomiţean.blogspot.ro

Gloria Buzău va disputa mâine cea mai importantă partidă din actuala stagiune a Ligii a III-a. Buzoienii se vor deplasa pe terenul liderului Viitorul Axintele pentru a încerca o victorie care le-ar asigura în linii mari accederea în eşalonul secund. La nivel psihologic, meciul dintre Gloria şi Viitorul a început. Preşedintele buzoienilor, Dan Tulpan, a afirmat că: „Viitorul Axintele este o formaţie înfiinţată în urmă cu 3 ani, o echipă care nu demult se bătea cu Luceafărul C.A. Rosetti pentru un loc în Liga a III-a”, în timp ce nici oficialii ialomiţeni nu au rămas mai prejos, Sandu Grigore, patronul formaţiei din Axintele, replicând: „Axintele a jucat pe bune, în timp ce Buzăul a jucat doar în culise”.

Înfrângerea, echivalentul dezastrului în Crâng

Legat de jocul pe care Gloria Buzău îl va disputa vineri pe terenul formaţiei Viitorul Axintele, Dan Tulpan, preşedintele grupării din Crâng, a declarat: „Pentru noi este importantă victoria. Este un meci de şase puncte de care depindem. Gloria Buzău este un nume în fotbalul românesc. Nu avem voie să pierdem acest joc, pentru că ar echivala cu un dezastru pentru noi, în timp ce o înfrângere pentru Axintele nu ar fi capăt de linie”. Totodată, oficialul buzoian a precizat că şi-ar dori să aibă parte de o brigadă de Liga I la acest joc, dând exemplul partidei de la Râmnicu Sărat, acolo unde la Olimpia – Axintele (scor 0 – 1, în urmă cu 2 săptămâni) central a fost Alexandru Tudor. „Este normal să dorim un arbitraj pe măsura importanţei jocului. Aici practic se poate juca un campionat întreg, şi prin prisma acestui fapt nu îşi au locul erorile. Dacă la Râmnicu Sărat s-a putut, de ce să nu se poată şi la Axintele?” – Dan Tulpan, preşedinte Gloria Buzău.

„Dumnezeu îi ajută pe cei drepţi”

Patronul formaţiei din Axin­tele a ţinut să facă o remarcă vizavi de evoluţia celor două echipe din actuala stagiune: „Fotbalul se joacă pe teren, adică acolo unde noi l-am jucat întotdeauna, fără echivoc. Viitorul Axintele este o formaţie care a jucat fotbalul doar pe teren, în timp ce Gloria Buzău a jucat doar în culise. Să vă spun ceva, Dumnezeu îi ajută întotdeauna pe cei drepţi, nu pe strâmbi! Noi pregătim revanşa aici. O să vedeţi dumneavoastră ce va fi vineri!”. Omul cu banii de la Axintele a ţinut să precizeze că până la ieri, la orele prânzului, nu a primit nicio hârtie oficială din partea clubului buzoian, legată de faptul că gruparea din Crâng va transporta suporteri la jocul de vineri.

Ascensiune susţinută financiar

Evoluţia foarte bună a ialomiţenilor din ultimii ani nu este absolut deloc întâmplătoare. Gruparea aparţine unui om de afaceri local, Sandu Grigore, ce deţine o firmă de distribuţie a medicamentelor, afaceri în agricultură prin accesarea de fonduri europene şi un lanţ de service-uri auto în Capitală. Grigore a investit încă de la început atât în infrastructură,  prin baza sportivă din Axintele, una „clar, peste nivelul Ligii a III-a”, cât şi logistic, în echipamente de joc, jucători, accesorii pentru antrenamente şi multe altele. Omul cu banii de la Axin­tele a declarat că buzoienii ar trebui să se teamă de formaţia sa, chiar dacă este un nume recent apărut pe harta fotbalului românesc: „Nimeni de la formaţia noastră nu crede în victoria Buzăului. Pentru noi este un simplu meci de campionat, doar că de data aceasta întâlnim o formaţie cu nume, care prin diferite conjuncturi a ajuns în Liga a III-a. Dacă se vor teme sau nu este puţin important, pentru că şi alţii au venit pe cai mari în Axintele şi au plecat cu coada între picioare”.

„Numele nu îţi spune nimic, stai să ajungi acolo”

Gabriel Ibriş, fostul căpitan al Gloriei Buzău şi totodată antrenorul formaţiei Luceafărul Maxenu, la vremea în care ­Viitorul Axintele a „bătut” la porţile Ligii a III-a, a spus că fotbaliştii antrenaţi de Marian Roşu nu vor avea viaţa uşoară pe meleagurile ialomiţeane şi a lăudat maniera organizatorică în care decurg lucrurile la trupa patronată de Sandu Grigore. „În primul rând, condiţiile de infrastructură pe care le au cei din Axintele depăşesc nivelul Ligii a III-a. Sunt foarte bine organizaţi, până în cele mai mici detalii. Parcă sunt scoşi din ţiplă. Începând de la omul care le filmează fiecare joc, până la echipament şi mentalitate, este ceva ce rar se poate vedea în eşalonul al treilea. Au o altă concepţie asupra fotbalului jucat în acest nivel, o altă manieră de pregătire… Păi la meciul nostru de baraj din 2011 au venit cu două zile înainte la Ianca, au efectuat antrenamente acolo înaintea jocului şi au dat dovadă de o organizare impecabilă… fără cusur. Mulţi tratează cu superficialitate această formaţie din cauza faptului că nu este o echipă cu vechime în fotbalul românesc. Oricum, numele nu îţi spune nimic, stai să ajungi acolo şi o să te convingi”, a fost declaraţia oferită telefonic de Ibriş, privitoare la gruparea din Ialomiţa.

Avem un spion!

În tabăra formaţiei din ­Axintele evoluează şi un ­buzoian. Este vorba despre Răzvan Tudor, mijlocaş de 22 de ani, care are trecut în palmares formaţii precum Sheriff Tiraspol, Gloria Buzău, Olimpia Râmnicu Sărat şi Petrolul Berca. „Sorelo”, cum este poreclit actualul fotbalist al ialomiţenilor, a marcat golul victoriei în meciul pe care echipa sa l-a disputat în urmă două săptămâni la Râmnicu Sărat, 0 – 1 cu Olimpia din loca­litate. Iată ce a răspuns tânărul jucător când a fost întrebat de atmosfera din sânul echipei ialomiţene înaintea duelului cu Gloria Buzău: „Este presiune mare pe noi. Este un meci de şase puncte, pe care trebuie să îl câştigăm. Suntem motivaţi, toată lumea este concentrată pe jocul de vineri, unul în care se poate decide campionatul. Sunt convins că atât eu, cât şi colegii mei vom face tot ce ne stă în putere pentru a ieşi de pe teren victorioşi”. Pe fostul mijlocaş buzoian al Gloriei l-am întrebat şi ce sentimente l-ar încerca dacă va reuşi să înscrie în poarta apărată de Sârbu: „Pentru mine nu este foarte important dacă înscriu eu sau dacă o face altcineva. Important este să câştigăm. Dacă îmi pot aduce contribuţia la victorie, printr-un gol, cu atât mai bine. Chiar mi-ar plăcea să înscriu în poarta Gloriei şi să îi batem, pentru că aşa le-aş da o palmă celor care nu au crezut în mine. Mergem cu Dumnezeu înainte şi vom vedea la capătul celor 90 de minute cine merită sau nu să joacă la anu’ în liga secundă”.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.