Nişte nesimţiţi! Fotbaliştii Gloriei şi-au bătut joc de speranţele buzoienilor! VIDEO!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.
Buzoienii s-au făcut de ruşine la Axintele, după ce au pierdut cu 2 la 1 confruntarea cu Viitorul.
Buzoienii s-au făcut de ruşine la Axintele, după ce au pierdut cu 2 la 1 confruntarea cu Viitorul.

Gloria Buzău a pierdut confruntarea cu liderul din C2, Viitorul Axintele, cu 2 la 1 şi a dovedit că îşi merită statutul de divizionară „C”. Buzoienii au avut o evoluţie penibilă, partida disputată la Axintele fiind fără îndoială cel mai slab meci din toată istoria grupării din Crâng. Puştii cu pretenţii de fotbalişti, pregătiţi de Marian Roşu au început partida foarte slab. Cu excepţia cartonaşului galben primit de Renţea (min. 4), primele 20 minute ale jocului nu au consemnat nicio acţiune importantă.

GOL 1-0 VIITORUL AXINTELE!

Ialomiţenii au detonat bomba

Fătu „a trezit” bucuria în cei 800 de spectatori prezenţi la meci, în minutul 21, când şutul său din vole a scuturat plasa porţii apărate de Sîrbu. Prima repriză a continuat sub dominarea gazdelor. Ialomiţenii Oprişan (min. 27) şi Novac (min. 32) au primit cartonaşul galben pentru fault de joc, în rest, iarăşi niciun eveniment demn de consemnat în cronica unei partide care dă o divizionară „B” sezonul următor.
atmosfera-axintel

Fătu x 2

Pauza nu s-a dovedit a fi un sfetnic bun pentru buzoieni, drept dovadă golul al doilea înscris de gazde. Apărătorii Gloriei nici nu s-au dezmeticit bine, că Fătu realizase „dubla” la nici 40 de secunde de la reluarea jocului. Tehnicianul oaspeţilor, Marian Roşu, a încercat să îşi resusciteze echipa printr-o dublă schimbare în minutul 48.  Dan Percă, cu o evoluţie mediocră, sub prestaţiile cu care i-a obişnuit pe suporterii buzoieni, şi Mircea Gheorghe, o „fantomă” a jucătorului care activa în Liga I, au lăsat locul în teren vârfurilor Gabriel Bobe şi Chelaru. Două minute mai târziu, Burlacu a fost înlocuit de Roman, aceasta fiind una din cele mai neinspirate decizii tehnice luate de Roşu în întreaga sa carieră ca antrenor.

GOL 2-0 VIITORUL AXINTELE!

Niciun gram de creier pentru Florin Alexandru

Minutul 52 a consemnat o dublă eliminare. Novac vede al doilea cartonaş galben pentru un fault dur şi este eliminat. Buzoienii îşi taie singuri crean­ga de sub picioare. Florin Alexandru, mijlocaşul Gloriei, vede „roşu” direct după ce a scuipat un adversar chiar în faţa centralului Bîrsan. Ion Nica îl scoate pe Fătu, marcatorul celor două goluri ale formaţiei ialomiţene şi-l introduce în teren pe Măzărache (min. 54). Răzvan Tudor este aproape de 3 – 0, însă şutul ­mijlocaşului buzoian din tabă­ra ialomiţenilor este respins în corner de Sîrbu. În minutul 60, Tudor părăseşte terenul, fiind substituit de Roibu, în timp ce la Gloria îşi face apariţia în teren Bîrsănel, în locul lui Ştefănescu.

Gest stupid al lui Roman

Agache vede cartonaşul galben (min. 64) pentru faulturi repetate, la fel şi Roman care este sancţionat pentru henţ intenţionat, după ce mijlocaşul trupei din Buzău a confundat fotbalul cu voleiul. În minutul 71, Dedu, unul din cei mai buni oameni ai gazdelor, este înlocuit cu Stan. Un minut mai târziu, buzoienii înscriu golul de onoare. Bobe, ­atacantul de doar 20 de ani al buzoienilor, se distrează cu apărarea oaspeţilor, şi după ce driblează patru adversari, îi trimite o pasă scurtă lui Chelaru în marginea careului de 16 metri, care nu a avut de îndeplinit decât o simplă formalitate.

GOL 2-1 GLORIA BUZĂU!

Al doilea cartonaş roşu pentru Gloria

Primul cartonaş galben primit de Roman, pentru gestul stupid de a comite henţ intenţionat, se dovedeşte fatidic. Mijlocaşului buzoian îi este arătat al doilea galben pentru un fault de joc şi, implicit, este eliminat. Cu doar opt jucători de câmp, fotbaliştii buzoieni nu mai au nicio şansă în faţa unei echipe care a fost superioară Gloriei din foarte multe puncte de vedere. Ialomiţenii au dat dovadă de maturitate în joc, de clarviziune şi mai ales au ştiut să gestioneze foarte bine momentele cheie ale jocului. Fluierul final al arbitrului bucureştean Marcel Bîrsan condamnă gruparea din Crâng la cel puţin încă un sezon în mize­ria Ligii a III-a.

DUBLĂ ELIMINARE! FL. ALEXANDRU ŞI NOVAC VĂD CARTONAŞUL ROŞU!

Marian Roşu: „Nu îmi reproşez nimic”

La capătul partidei cu Axintele, Marian Roşu, antre­norul Gloriei Buzău, a precizat că nu are nimic să îşi reproşeze în privinţa 11-lui de start. Totodată, tehnicianul buzoian a spus că şansele de promovare în liga secundă sunt tot mai reduse. „Astăzi, (n.r. vineri), am trimis în teren cel mai bun 11 pe care îl aveam la dispoziţie. Nu am ce să îmi reproşez în privinţa manierei în care am alcătuit echipa. Sunt convins că am trimis în teren cei mai buni jucători de care am dispus. Meciul a fost unul dificil, pe care din păcate nu am reuşit să ni-l adjudecăm, iar acum cel mai probabil vom suporta consecinţele. Îmi pare rău pentru jocul prestat de noi şi vreau să-mi cer scuze în faţa suporterilor noştri. Totodată, vreau să le mulţumesc pentru faptul că au efectuat această deplasare pentru a ne susţine”. Întrebat ce sancţiuni vor suferi cei doi jucători, Florin Alexandru şi Roman, pentru cartonaşele roşii­ ­pri­mite, antrenorul Gloriei a spus: „Este prematur să vorbim acum despre sancţiuni, consecinţe şi urmări. Am pierdut un joc important, pe care trebuia să-l câştigăm. Vom anali­za fără doar şi poate meciul cu Viitorul Axintele şi vom vedea cine şi în ce fel trebuie sancţionat”.

MARIAN ROŞU – ANTRENOR GLORIA BUZĂU

Demisia de onoare se impune pentru conducerea clubului

Gloria Buzău a bifat cel mai slab şi ruşinos meci din întreaga istoriei de peste patru decenii a grupării din Crâng. Un meci în care fotbaliştilor buzoieni, nu doar că le-a lipsit concentrarea, ambiţia şi determinarea, ci şi talentul. Jucătorii antrenaţi de Marian Roşu au dovedit că nu sunt peste o formaţie din inima Ialomiţei, o trupă de băieţi care se antrenează cot la cot cu gâştele şi mioriţele care îşi fac veacul în jurul arenei din Axintele. De peste 20 de ani, clubul are aceeaşi conducere administrativă. Au fost două decenii cu bune şi rele aşa cum era de aşteptat. Douăzeci de ani în care gruparea din Crâng s-a dat cu fundul de Liga a III-a, dar a şi prestat pe prima scenă a fotbalului românesc. Astăzi, când suporterii prezenţi pe stadion sunt tot mai puţini, când rezultatele sunt tot mai amare, este nevoie de o schimbare, de un suflu nou. Nu de antrenori, poate nici de jucători, dar în mod cert de conducere. Astăzi, diriguitorii Gloriei încă îşi pot salva demnitatea şi îşi pot păstra o mică parte din orgoliu. E suficient să semneze o singură coală albă: „Demisia”.

 

Ialomiţenii sărbătorind succesul istoric cu Gloria Buzău.
Ialomiţenii sărbătorind succesul istoric cu Gloria Buzău.

PENTRU GALERIA FOTO DE LA MECI, CLICK AICI!

Viitorul Axintele – Gloria Buzău: 2 – 1 (1 – 0)

Liga a III-a, Seria a II-a, Etapa a XVII-a

Au marcat: Fătu (min. 21 şi min. 46 )/ Chelaru (min. 72)

Au arbitrat: Marcel Bîrsan (Bucureşti), ajutat la cele două tuşe de Cristi Nica (Ploieşti) şi Eduard Ungureanu (Bucureşti).

Viitorul Axintele: Răduţă – Simion, Oprişan, Florea, Bogorodiţă – R. Tudor, Ionel, Bucă, Dedu – Novac şi Fătu. Au mai jucat: Măzărache, Badea, Stan şi Roibu. Antrenor: Ion Nica.

Gloria Buzău: Sîrbu – Cucu, Agache, Ştefănescu, Vişan – Fl. Alexandru, Renţea, Percă, Burlacu – M. Gheorghe şi Lungoci. Au mai jucat: Roman, Bobe, Bîrsănel şi Chelaru. Antrenor: Marian Roşu.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.