Burleanu şi Popescu au împărţit Buzăul în două!

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

BURLEANU-ŞI-POPESCU

Reprezentanţii cu drept de vot din judeţ şi-au împărţit voturile

Judeţul Buzău va fi reprezentat de şase persoane la alegerile din 5 martie pentru stabilirea noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Reprezentanţii cluburilor Gloria Buzău (liga a II-a), ASS Râmnicu Sărat, Luceafărul Buzău (futsal),Viitorul Buzău (fotbal feminin) alături de Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter” (copii şi juniori) şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal vor contribui la numirea în funcţie a unuia dintre candidaţii pentru şefia FRF. Până acum, Răzvan Burleanu şi Gheorghe Popescu sunt principalii favoriţi pentru a ocupa cel mai important scaun de la Casa Fotbalului. Primul cu proiecte noi şi ambţioase, al doilea cu sprijinul „mai vechilor” din federaţie şi cu o echipă alcătuită din membrii „generaţiei de aur”.

AJF Buzău, pe mâna continuităţii

Faptul că Gică Popescu este dorit ca urmaş a lui Mircea Sandu chiar de Naşu` face din acesta unul din principalii favoriţi pentru preşedenţia federaţiei de specialitate. De altfel, acesta ar fi cam singurul atu al fostului căpitan de la Barcelona şi Galatasaray, ai cărui activităţi sportive se află în antiteză totală cu cele antreprenoriale din viaţa extrasportivă. „Pârghiile” create şi consolidate de Mircea Sandu pe parcursul domniei sale constituie rampa perfectă de lansare pentru oricine într-un sistem păgubos, bazat pe pile, cunoştiinţe şi relaţii. Apropierea dintre preşedintele AJF Buzău, Pompiliu Coşconea şi Mircea Sandru, conducătorul forului suprem dă clar de înţeles în dreptul cui se va îndrepta votul asociaţiei judeţene.

Gloria Buzău joacă la derută?

Dan Tulpan, preşedintele Gloriei Buzău a declarat recent că Gică Popescu este un personaj nedorit de foarte multă în fruntea federaţiei. În ciuda relaţiei foarte bune pe care Tulpan o are cu Sandu, alături de care a evoluat la gruparea din Crâng la sfârşitul aniilor `80, acesta ar putea produce surpriza alegând-ul pe Burleanu. La acest lucru poate să contribuie şi faptul că federaţia s-a arătat cel puţin neglijentă în relaţiile cu gruparea prezidată de Tulpan în ultimii ani. În primul rând, Gloria Buzău a reuşit să câştige la TAS o clauză judecată in defavoarea trupei din Crâng pe plan intern, dând astfel „peste nas” reprezentanţiilor de la FRF şi în al doilea rând promovarea de anul trecut în liga secundă. Atunci, Gloria Buzău „s-a bucurat” de penalizarea formaţiei Viitorul Axintele cu 9 puncte, în ciuda faptului că relaţia dintre patronul grupării ialomiţene şi Adalbert Kassai, mâna dreaptă a actulului conducător al FRF a depăşit demult graniţele profesionale sau ale unei simple prietenii.

Viitorul Buzău, cu gândul la un nou viitor

Singura formaţie de fotbal feminin din Buzău va acorda votul mai mult ca sigur candidatului surpriză Răzvan Burleanu. Apropierea dintre acesta şi Gabi Bădescu, team managerul clubului buzoian, persoană care se află în staff-ul de campanie a lui Burleanu nu lasă loc de interpretări. La fel şi în cazul ASS Râmnicu Sărat, râmnicenii dorind de multă vreme o schimbare la vârful FRF, după proverbul „peştele de la cap se împute”.

Luceafărul înclină spre Popescu; LPS o incertitudine

Cea mai nouă echipă de futsal din judeţul Buzău înclină să îşi acorde votul pentru Gheorghe Popescu, asta prin prisma beneficiilor de care se bucură formaţia buzoiană de la Federaţia Română de Fotbal. Singura incertitudine vine din partea Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Soter”, acolo unde Cătălin Cighir, unul din cei mai noi membrii din cadrul Comitetului Executiv al FRF are o misiune dificilă, mai ales că după alegerea în noua funcţiore, directorul LPS Buzău este responsabil peste întreg sectorul de copii şi juniori din ţară. Ambii participanţi la postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal sunt aşteptaţi la Buzău pentru a îşi expune punctele de vedere asupra resuscitării întregii piramide fotbalistice din ţară.

Pe cine votează Buzaul?

AJF Buzău – Gh. Popescu
Gloria Buzău – Gh. Popescu
ASS Rm. Sărat – Răzvan Burleanu
Viitorul Buzău – Răzvan Burleanu
LPS Buzău – 50% Popescu, 50% Burleanu
Luceafărul Buzău – 60% Popescu, 50% Burleanu

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.