Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul foarte aşteptat de către conducătorii celor mai importante structuri sportive din Buzău. Primăria Municipiului Buzău, unul din principalii finanţatori ai sportului buzoian, pentru unele echipe chiar unicul, a decis ce sume vor intra în conturile cluburilor sportive din oraş. Ca de obicei, sumele acordate celor mai importante grupări din Buzău au stârnit nemulţumiri în rândul oamenilor de sport din judeţ.
Fotbalul e “rege”
Fotbal Club Gloria Buzău are de primit 14,9 miliarde, conform bugetului acceptat de către forul local pentru anul care de abia a început. Buzoienii nu se mai deplasează foarte departe şi reuşesc să mai atragă si alte finanţari, chiar dacă acestea nu se ridică la nivelul pretenţiilor. Ţinta principală a formaţiei din Crâng este accederea în play off-ul ligii secunde. Dintre toate echipele din oraş, FC Gloria este cea mai importantă structură sportivă care este finanţată în linii mari de autorităţile locale. Fotbalişti antrenaţi de Ion Viorel speră ca bugetul echipe din Bulevardul Averescu să fie suplimentat cu ocazia pauzei de vară având în vedere spusele tehnicianului Ion Viorel care a declarat că sezonul viitor vrea să acceadă în primul eşalon fotbalistic al ţării.
Puţin şi pentru celelalte
Stejarul Buzău, unica echipă ce va participa anul viitor în Superliga Naţională (campionat de rugby, nr. Liga I) i-au fost aprobate doar 4 miliarde din cele 9 solicitate. În aceaşi situaţie se află şi Handbal Municipal Buzău, echipa locală de handbal feminin, formaţie care şi-a compromis în urmă cu câteva zile şansele de a ajunge în prima divizie, după ce a pierdut cea mai importantă confruntare a sezonului. Clubul prezidat de Ştefan Miloş va primi 3 miliarde. Voleibaliştii de la Dacia Buzău (n.r. echipa de seniori, divizia A2) au primit doar două miliarde. DJST a primit pentru proiectele din acest an 3 miliarde de lei vechi. Două se vor îndrepta către acţiuni sportive şi unul pentru activităţi de tineret. Clubul Sportiv Municipal, cea mai prolifică structură sportivă din Buzău a primit 1,5 miliarde în timp ce Clubul Sportiv Şcolar Buzău a trebuit să se mulţumească doar cu 150 de milioane la fel ca Palatul Copiilor.
„Dacă avem mai mult vom reveni asupra sumelor acordate”
Constantin Boşcodeală, primarul mun. Buzău a declarat după stabilirea bugetului că acesta va fi supus unor rectificări bugetare pentru a spori sumele alocate în această iarnă. Cel mai probabil rectificările de buget pentru acţiunile sportive vor avea loc în luna mai şi în nici un caz mai devreme de luna martie, iar acestea vor fi direct proporţionale cu performanţele şi realizările celor care le solicită.
Si Atletismul unde e?:))Au reusit cei de la Csm sa distruga atletismul buzoian 🙂
Vai de tenisu lor de masa….
[…] Stejarul Buzău a primit 4 miliarde de lei vechi din cele 9 solicitate Primăriei Municipiului Buzău. Formaţia prezidată de Vasile Niţă este a doua în topul finanţărilor în 2014, după divizionara secundă la fotbal, Gloria Buzău, structură sportivă ce a primit 14.9 miliarde. VEZI AICI CÂT AU PRIMIT CELELALTE CLUBURI SPORTIVE DIN JUDEŢ! […]