Proiectul de înfiinţare al Sport Club Municipal Gloria Buzău se va afla din nou în faţa consilierilor locali, de data aceasta într-o şedinţă extraordinară care va avea loc joi dimineaţă, începând cu ora 11:00 la Palatul Comunal. După ce a fost respins (citeşte aici ► Naştere cu forcepsul | Înfiinţarea SCM Gloria Buzău, amânată pentru săptămâna viitoare), proiectul care va fi în faţa consilierilor locali a suferit câteva modificări. Cele mai importante dintre acestea sunt menţionate în rândurile următoare, alături de un scurt comentariu:
- Proiectul iniţial prevedea înfiinţarea noii enităţi sportive cu doar cinci ramuri active, anume: fotbal, rugby, handbal, sportul pentru toţi şi atletism. Noul proiect prevede şase ramuri. Este vorba despre handbal, rugby, fotbal, atletism, cele care erau prevăzute iniţial, alături de şah şi modelism, ambele adăugate ulterior. Din proiectul de joi va lipsi secţia „sportul pentru toţi”, o aberaţie inclusă în proiectul iniţial.
- Proiectul iniţial prevedea doar două persoane ca membrii ai Comitetului Director. Aurelian Poteraşu, directorul şcolii nr. 11 din Buzău, alături de Constantin Mircea, fostul jucător al Gloriei Buzău, profesor de sport în cadrul instituţiei de învăţământ menţionate anterior. Modificările cuprind încă trei nume: Gabriel Ioan Nicolau, directorul CSS Buzău; Cristian Ştefan Ceauşel, consilierul personal al Primarului Mun. Buzău şi George Cristian Ciubotaru, profesor în cadrul LPS Buzău. Ultimele trei nume nasc nişte semne de întrebare, pertinente considerăm noi. Gabi Nicolau este unul din numele de care se leagă performanţele recente ale CSS Buzău, însă numirea sa ar putea să îi dea probleme de incompatibilitate cu funcţia deja deţinută în cadrul Clubului Sportiv Şcolar. Numirea consilierului personal al primarului în organul de conducere al unui club care se vrea reprezentativ pentru judeţul Buzău, în detrimentul unor consilieri locali sau a altor persoane cu experienţă în sport este o alegere mai degrabă personală, egoistă a edilului buzoian, decât una capabilă, îndreptăţită de CV şi experienţă să ţină frâiele unul club precum SCM Gloria Buzău. Al treilea nume, profesorul Ciubotaru, nu este recomandat de activitatea sportivă pentru o asemenea poziţie.
- Cea mai amuzantă parte a proiectului priveşte elementele de identificare. SCM Gloria Buzău urmează să evolueze în roşu şi albastru, culorilor consacrate în sportul buzoian. Nimic neobişnuit până aici. Sigla urmează să aibă ca element central Palatul Comunal, stilizat (n.r. pe fundal), pe centru (prim-plan) inscripţia „SPORT CLUB MUNICIPAL GLORIA BUZĂU”. Emblema folosită de SC FC Gloria Buzău SA în Liga I îl avea pe vulturul Ilie în prim plan, alegere mai inspirată. Sub elemente grafice enumerate anterior se va găsi inscripţia „HAI BUZĂU, BUZĂU”. Practic, pe noua siglă se va afla refrenul cunoscutei melodii semnate de Benone Sinulescu, „Cât e Siriul de mare”, o lipsă clară de inspiraţie a autorităţilor locale. Însăşi repetiţia „Buzău, Buzău” pe un logo denotă criza de imaginaţie prin care trec aleşii locali. O opţiune logică şi aleasă de majoritatea cluburilor sportive pentru zona inferioară a emblemei o reprezintă anul fondării entităţii sportive.
Rămâi pe Buzăul Sportiv pentru primele reacţii după şedinţa extraordină a CLM Buzău!
[pdf-embedder url=”http://buzaul-sportiv.ro/wp-content/uploads/2017/08/proiect-de-hotarare-nr.-269.pdf”]