Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” se află de ceva vreme într-o continuă stare de degradare. Stabilimentul sportiv care găzduita în urmă cu 2-3 ani evenimente sportive internaţionale, astăzi se află la doi paşi de a deveni o ruină. Pereţii exteriori ai sălii au fost vandalizaţi, la fel ca şi toalete din afara construcţiei, iar învelişul termic a trecut prin mai multe tentative de incendiere.

Din cauza puştilor teribilişti, cel mai mare complex sportiv din judeţul Buzău arată tot mai rău pe zi ce trece. Zecile de tineri care îşi fac veacul în apropierea Sălii Sporturilor „Romeo Iamandi” au stricat pereţii exteriori ai construcţiei, au vandalizat toaletele, iar învelişul termic al sălii a trecut prin mai multe tentative de incediere. Cu doar un singur angajat ca paznic cu normă de lucru întreagă, reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentur Tineret şi Sport Buzău caută soluţii disperaţi pentru a îi oferi o faţă decentă celei mai vechi arene acoperite din judeţ.

Cosmin Pororo, director DJST Buzău.

„Din anumite motive greu de înţeles pentru mine, anumiţi pseudo-artişti au reuşit să îşi lase amprenta în mod negativ asupra sălii, o clădire emblematică a municipiului Buzău, o clădire care ar trebui să ne facă cinste. În anumite locuri au reuşit să rupă izolaţia şi să îi dea foc. În decursul timpului, au reuşit să decoreze pereţii sălii cu anumite mesaje: declaraţii de dragoste, autografe, pro şi contra echipelor de fotbal” – Cosmin Pororo, director DJST Buzău.

O soluţie ar putea veni de la Primăria Buzău, care ar putea extinde până Parcul Tineretului aria de acoperire a echipajelor poliţiei locale, instituţie care se află în sub ordinea acesteia. Scările de evacuare ale sălii buzoiene, aflate la mare înălţime faţă de sol reprezintă un pericol pentru puştii din oraş, care îşi petrec timpul în apropierea Sălii Sporturilor „Romeo Iamandi”. Conducătorii instituţiei buzoiene au făcut deja primele demersuri, urmând ca în perioada imediat următoare să fie montante patru camere de supraveghere video în spatele arenei din Buzău.

„Am luat măsuri pentru extinderea sistemului de supraveghere al sălii şi în acelaşi timp am redactat o scrisoare oficială către Primăria Municipiului Buzău pentru a ne sprijini prin intermediul Poliţiei Locale pentru o mai bună supraveghere a spaţiului exterior. Sper să primim un răspuns pozitiv şi să nu avem vreun accident pe scările de evacuare ale sălii. Acestea sunt folosite de tineri biciclişti pentru a îşi demonstra aptitudinile sportive şi pentru a se fotografia în ipostaze inedite. Aceştia trebuie să înţeleagă că se pun în faţa unui real pericol şi îi îndemn să practice sporturile extreme în locurile special destinate, în deplină siguranţă” – Cosmin Pororo, director DJST Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU