Cinci ani de Olimpism Buzoian

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

aor
Academia Olimpică Română, filiala Buzău în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău, a desfășurat în data de 21 noiembrie 2015, în sala de conferințe din cadrul sălii sporturilor, colocviul cu tema Istoria Jocurilor Olimpice Antice. Activitatea este prima de acest gen din cadrul cursului de formare lectori în domeniul olimpismului: WORKING TOGETHER FOR OLYMPIC EDUCATION.

Cursul este rezultatul conştientizării necesităţii formării unui grup academic în domeniul olimpic care să promoveze valori şi principii, modele pentru tânăra generaţie. Este un curs de formare-perfecționare specialiști la nivel județean, ce are ca grup ţintă elevi, cadre didactice şi istorici. Activitatea a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv și din Paris, a continuat cu audierea Imnului național și a Imnului olimpic.
A urmat prezentarea participanţilor de la concursul național de arte plastice ‘’Jocurile Olimpice în imaginația copiilor’’ organizat de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică Română și Departamentul de Educație Olimpică, Sport Școlar și Universitar din cadrul C.O.S.R. în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Știintifice. Buzăul a fost reprezentat de către eleva Masgraș Ioana-Justina, premiul al III-lea și eleva Tîrhoacă Silvia-Mihaela, mențiune, profesor coordonator Sava Elisabeta de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

aor 3

În cadrul colocviului s-au prezentat materiale interesante din istoria jocurilor olimpice antice, urmate de dezbateri asupra statusurilor sociale, egalitatea de gen, efectele în planul comunităților umane dar şi asupra relaţiilor politice ale vremii. Temele prezentate și autorii acestora sunt:
Jocurile Olimpice în Antichitate, Dr. Daniel Costache, cercetător științific, Director adjunct Muzeul Județean Buzău;
Jocurile Olimpice antice, prof. de istorie Mihaela Costache, Colegiul Național „Mihai Eminescu”
Victorie sau Moarte, prof. istorie Cerasela Stoinoiu-Morogan, director Școala gimnazială Ziduri;
Jocurile Olimpice antice, prof. educație fizică și sport Jan Stoinoiu-Morogan, coordonator cerc olimpic Gladiatorii de la Școala gimnazială Ziduri;
Începutul Jocurilor Olimpice, prof. educație fizică și Sport Adrian Răican, Școala Gimnazială Calvini;
Jocurile Olimpice în antichitate, profesor Bogdan Rusu, Școala Gimnazială Brăești/Brătilești/Colți;
Jocurile Olimpice- o abordare transdisciplinară , profesor științe socio-umane Oana-Melania Niculescu-Oglinzanu, Liceul Teoretic Pogoanele;
Istoria Jocurilor Olimpice, Ioana Radu şi Marius Toader, elevi la Colegiul Tehnic Buzău, coordonaţi de doamna profesoară Elena Suditu.
Din partea Consiliului de conducere al Academiei Olimpice Române, filiala Buzău au fost prezenți, profesor Dănuț Staicu/director, doamna profesor Medina-Elena Tudor-Papuc/secretar, profesor Paul Diaconescu/responsabil comisia organizatorică, profesor Jan Stoinoiu-Morogan/responsabil comisia cercetare-documentare, profesor Camelia Staicu membru. Toți participanții la acest colocviu sunt membri-voluntari ce fac parte din componența comisiilor Educație și Cultură Olimpică respectiv Cercetare-Documentare din structura Academiei Olimpice Române, filiala Buzău. Academia Olimpică Română, filiala Buzău mulțumește Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău pentru spațiul pus la dispoziție!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.