Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Consilierul local, George Vlad, director la Palatul Copiiilor şi profesor de educaţie fizică şi sport şi-a exprimat printr-o postare pe Facebook părerea vizavi de situaţia actuală a celui mai bogat club de sport din judeţul Buzău, SCM Gloria Buzău. Lipsa transparenţei, contractarea personalului pe alte criterii decât cele de performanţă, lipsa investiţiilor în sectorul juvenil şi infrastructură sunt principalele lucruri blamate de consilierul Partidului Naţional Liberal. În rândurile următoare, vă prezentăm integral textul lui George Vlad.

„De ce nu mai cred în SCM Gloria Buzău…

Acum un an de zile se înfiinţa noul club al oraşului, a cărui menire a fost… sau este să salveze sportul buzoian, ajuns statistic pe ultimele locuri din ţară!
Discuţiile aprinse între reprezentanţii municipalităţii şi oamenii de sport din oraş, oficiali ai majorităţii cluburilor au stabilit cele trei obiective ale structurii sportive nou înfiinţate:
– Readucerea copiiilor către sport
– Promovarea sportivilor buzoieni
– Construcţia unor baze sportive pe lângă şcolile din oraş
La nici un an de zile, observ că sportivii buzoieni sunt îndepărtaţi din urbea noastră, noi aduce alţii (de pe alte meleaguri sau alte colţuri ale planetei), nici o bază sportivă a şcolilor nu a fost modernizată, iar investiţiile în copii şi juniori lipsesc total!
Cu excepţia pugilistei Steluţa Duţă, nici un sportiv buzoian, din nici o ramură sportivă, nu s-a consacrat la Buzău! Îmi place să cred că noi, buzoienii, asta ne doream. Oraşul nostru să ofere această şansă sportivilor localnici.
Ce observăm?
La acest club, sportivii buzoieni sunt înlocuiţi de alţii, de pe alte meleaguri, pe contracte care cuprind sume ameţitoare! Clubul a intrat într-o zonă extrem de periculoasă, iar deznodământul va fi tragic. Tragic!
Printr-o minune ne putem menţine în Superliga, în Liga Naţională, anul acesta. Însă peste 2 ani, ce vom face? Acest club nu are o bază sănătoasă, nu are copii şi juniori, iar situaţia sa financiară este dominată de o secretomanie deloc benefică sportului, buzoienilor i moralităţii celor care conduc SCM Gloria Buzău!
Să dezvolţi lucruri sănătoase, stabile, constructive, productive, inovative, pe termen lung nu trebuie să-ţi lipească viziunea, un plan de dezvoltare clar şi transparent, alături de strategii şi obiective bine puse la punct.
SCMGB şi-a ales greşit poteca. S-a abătut de la drumul stabilit la început şi poate ajunge într-o zonă în care nici bugetul întregului oraş nu-l mai poate salva.
Trag doar un semnal de alarmă. Ca reprezentant al buzoienilor la Palatul Comunal, ca om de sport, ca profesor şi nu în ultimul rând ca buzoian, susţinător al mişcării sportive din urbea noastră!

Cu respect,
George Vlad, consilier local”

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU