Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gloria Buzău s-a calificat în play-off-ul Ligii a II-a la fotbal, deşi buzoienii nu au obţinut decât o remiză în ultima etapă a sezonului regulat, în deplasare, scor 1 la 1 cu Minaur Baia Mare. Fotbaliştii lui Adrian Mihalcea au fost avantajaţi atât de rezultatele înregistrate în ultima rundă, cât şi de rezultatele directe obţinute în faţa celor de la Dinamo Bucureşti şi Unirea Slobozia.

Astăzi, la Casa Fotbalului, de la ora 13:00 va avea loc tragerea la sorţi a programului competiţional pentru ultima parte a campionatului.

Steaua Bucureşti şi Politehnica Iaşi vor pleca cu 40 de puncte în play-off, Oţelul Galaţi cu 36; Unirea Dej cu 32 şi Gloria Buzău alături de Dinamo Bucureşti, cu câte 31. CSA Steaua Bucureşti nu are drept de promovare în prima ligă. Primele două poziţii duc direct în Superligă, în timp ce echipele aflate pe locurile 3 şi 4 vor disputa barajul de promovare/retrogradare în compania echipelor aflate pe locurile 13 şi 14 din prima divizie.

În play-off, partidele se vor juca tur-retur, rezultând încă zece meciuri pentru fiecare echipă. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în SuperLigă, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa baraj în dublă manșă cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul primei ligi. Steaua nu are drept de promovare, astfel că locul ei, dacă termină pe loc direct promovabil sau pe unul de participare la baraj, va fi luat de următoarea clasată, dacă aceasta îndeplinește criteriile de accedere în SuperLigă.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.