Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Pe 17 iulie 1954, la Buzău, se disputa primul meci în nocturnă. Pe terenul „împrejmuit” din Crâng, Locomotiva Buzău întâlnea divizionara B, Dinamo Galaţi, într-o confruntare încheiată cu victoria oaspeţilor, scor 2 la 1. Nocturna era alcătuită din doi stâlpi masivi de lemn, care aduceau mai degrabă cu turnurile de asediu folosite în Evul Mediu. Fiecare avea la bază un dinam, care alimenta reflectoarele aflate la circa 10 – 12 metri înălţime. Pe toată durata meciului, cele două s-au aflat în mişcare, din motive lesne de înţeles. Pe 16 iulie 2008, Gloria Buzău, pe atunci în prima ligă, inaugura prima instalaţie de nocturnă a stadionului care-i poartă numele într-un meci de prezentare înaintea noii stagiuni din Liga I, disputat în compania Universităţii Craiova. Pe 15 martie 2023, pe cocheta arenă din Cernăteşti, jucătorii formaţiei din localitate au desfăşurat prima şedinţă de pregătire la lumina reflectoarelor.

Jucătorii formaţiei Ştiinţa Cernăteşti au desfăşurat ieri prima şedinţă de pregătire la lumina reflectoarelor. Fotbaliştii din comuna buzoiană sunt liderii Ligii a IV-a, iar sâmbătă vor disputa, în deplasare, derby-ul cu ACS Gloria Vadu Paşii, ocupanta locului trei în prima ligă buzoiană. Înaintea acestei confruntări, Ştiinţa Cernăteşti ocupă fotoliul de lider, cu 43 de puncte, urmată de Montana Pătârlagele şi Gloria Vadu Paşii, ambele cu câte 42 de puncte.

Echipa din Cernăteşti a fost readusă la viaţă sub mandatul actualului edil, Petrache Mîrzea. După reapariţia în competiţiile judeţene, au urmat investiţiile în baza sportivă, care dispune de două tribune, vestiare moderne şi, în prezent, şi de instalaţie de nocturnă, ultima cu sprijinul FRF şi al AJF Buzău. Toată această perioadă a coincis cu organizarea la Cernăteşti a mai multor competiţii de importanţă judeţeană şi regională, desfăşurate sub egida asociaţiei judeţene şi a federaţiei naţionale de profil.

Sursă foto: CS Ştiinţa Cernăteşti (facebook)

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.