Dezbinăm Unirea? HM Buzău în faţa celui mai important test din ultimii ani

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

HCM Buzau3

Echipa locală de handbal feminin va întâlni sâmbătă, de la orele 11.00 în Sala Sporturilor “Romeo Iamand” formaţia Unirea Slobozia, liderul diviziei secunde, formaţie ce depăşeşte în ierarhia Diviziei A cu un singur punct trupa antrenată de Romeo Ilie. Buzoiencele sunt primele sportive care şi-au reluat pregătirea în 2014, tehnicianul Ilie chemându-şi elevele la antrenament încă de pe 3 ianuarie. Din cauza crizei de timp, oficialii grupării din Buzău au decis să renunţe la stagiul de pregătire din această iarnă, preferând în schimb un turneu amical la care au luat parte încă patru formaţii din ţară.

Au un plus peste noi, dar îl putem recupera”

Derby-ul Diviziei A dintre HM Buzău şi Unirea Slobozia reprezintă cel mai important eveniment sportiv al începutului de an în sportul buzoian. Accesul spectatorilor la confruntarea de sâmbătă va fi gratuit, aşa cum de altfel a fost la fiecare meci al trupei antrenate de Romeo Ilie. În privinţa adversarului din primul joc oficial al noului an, Ştefan Miloş, preşedintele echipei buzoiene a declarat: “Formaţia din Slobozia are un plus în faţa noastră, valoric vorbind şi totodată avantajul a un punct. Prin eforturile făcute în această perioadă de pregătire scurtă pot spune că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a remedia acest handicap şi pentru a ieşi învingători din acest joc, crucial pentru noi. E greu de crezută că dacă noi nu vom împedica această echipă vor fi altele care o vor face şi acesta este unul din lucrurile pe care fetele noastre trebuie să le conştientizeze înaintea jocului. Aşteptăm buzoienii în număr cât mai mare la această partidă, mai ales că victoria ne duce pe primul loc în clasament şi luăm astfel prima opţiune pentru accederea în Liga Naţională”.

Primă consistentă pentru Duţă şi compania

În cazul unei victorii formaţia buzoiană va avea parte de “o primă consistentă şi meritată”, aşa cum ne-a dezvăluit Ştefan Miloş, preşedintele HM Buzău. Deşi nu a dorit să dezvăluie suma, oficialul buzoian a precizat că aceasta este una destul de importantă şi direct proporţională cu rezultatul dorit. “Îmi doresc să avem parte de un meci frumos şi care să ne ofere punctele puse în joc pentru a menţine suspansul în vârful clasamentului şi totodată pentru a reveni în Liga Naţională, acolo unde ne este locul” – Ştefan Miloş, preşedinte HM Buzău.

Locul II în turneul găzduit de Buzău

Conducătorii echipei locale nu au fost mulţumiţi de evoluţia echipei buzoiene în cadrul turneului organizat la Buzău, la care au mai luat parte formaţii din Piteşti, Piatra-Neamţ, Sebeş şi Bacău. Tehnicianul Romeo Ilie a spus că mai sunt anumite aspecte de pus la punct până la ora meciului cu Unirea Slobozia. Handbal Municipal Buzău s-a clasat pe locul doi, în timp ce echipa din Sebeş şi-a adjudecat trofeul. Buzoiencele s-au consolat cu premiul oferit pentru “cea mai bună jucătoare”, distincţie primită de Simona Duţă, în timp ce titlul pentru “cel mai bun portar” i-a revenit Vioricăi Şuba de la formaţia Alba Sebeş. Cea mai bună marcatoarea a fost piteşteanca Rossana Lopătaru.

Rezultatele turneului amical de handbal feminin de la Buzău

Buzău – Sebeş: 25 – 33, (16 – 14)

Piteşti – Piatra Neamţ: 27 – 24 (12 – 13)

Buzău – Bacău: 32 – 35, (14 – 16)

Sebeş – Bacău: 33 – 24, (15 – 11)

Piteşti – Buzău: 26 – 33, (20 – 15)

Piteşti – Bacău: 33 – 29, (17 – 17)

Sebeş – Piatra-Neamţ: 25 – 20, (13 – 11)

Buzău – Piatra-Neamţ: 24 – 33, (13 – 13)

Buzau – Piteşti: 35 – 29, (17 – 14)

 

Podiumul turneului de la Buzău

1. Alba Sebeş

2. HM Buzău

3. Ştiinţa Bacău

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.