Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Cel mai titrat club de handbal feminin din țară, CSM București a transferat-o pe tânăra Gabriela Dumitrașcu (n.r. 16 ani, SCM Gloria Buzău, centru și extremă stângă). Mutarea s-a perfectat zilele trecute, iar tânăra speranță buzoiană a îmbrăcat deja tricoul echipei din Capitală. Deocamdată, Gabriela va evolua la juniori, însă buzoiancă are perspective largi, care pot fi confirmat grație resurselor grupării din București.

Buzoianca a desfășurat zilele trecute primele antrenamente la București.

„Este un pas înainte care mă bucură enorm. Vreau să le mulțumesc părinților mei, antrenorilor de la SCM Gloria Buzău și tuturor celor care au crezut în mine. Sper să nu îi dezamăgesc”, a declarat Gabriela în exclusivitate pentru Buzăul Sportiv.

Mutarea tinerei jucătoare la CSM București a fost acoperită de faptul că SCM Gloria Buzău nu are o grupă de 16 ani de nivelul Gabrielei, iar continuare activității la Buzău ar fi însemnat, în cel mai fericit caz o stagnare în cazul tinerei de 16 ani.

După primele antrenamente a urmat și primul joc sub culorile CSM București.

„Fiecare vrea să evolueze și aceasta a fost dorința sa. Eu cred că este bine că a profitat de această oportunitate. Clubul și-a manifestat disponibilitatea de a o ceda. Noi vrem în continuare ce este mai bine pentru sportivii noștri, iar dacă sunt condiții și se poate mai bine decât la Buzău, nu ne vom împotrivi” Ion Cazan, director SCM Gloria Buzău

Chiar dacă transferul este unul definitiv, Romeo Ilie antrenorul secund al formației de senioare de la SCM Gloria Buzău a declarat că gruparea din Crâng are prima opțiune „morală” după încheierea junioratului.

„Am avut foarte multe accidentări și la junioare, aproape o echipă întreagă. Valoare echipei a scăzut, Alexandra nu ar fi progresat iar așteptările nu s-ar fi confirmat. Am adus-o la senioare, la antrenamente, dar nu putea să facă tot programul de antrenament, mă refer aici la partea tactică. Nici la toate antrenamentele nu putea participa din cauza programului școlar și am considerat că așa este cel mai bine, în interesul jucătoarei” – Romeo Ilie, antrenor secund SCM Gloria Buzău

Gabriela Dumitrașcu are 16 ani și un fizic impresionant pentru vârsta sa. Aruncările de la mare distanță și pătrunderile sunt principalele calități ale jucătoarei care a început handbalul la HCM Buzău, sub îndrumarea Alexandrei Dinu și ulterior a lui Ștefan Miloș. Buzoianca a fost desemnată cea mai bună junioară a clubului în anul 2018.

Transferul, unul răsunător și de imagine pentru un club nou înființat, la cea mai bună echipă din țară nu pică totuși bine pentru SCM Gloria Buzău. În viitorul apropiat, Federația Română de Handbal va schimba reglementările privitoare la jucătoarele sub 21 (10 minute/meci), respectiv sub 23 de ani (30 de minute pe meci) pe care participantele din Liga Florilor trebuie să le îndeplinească. Acestă situație obligă nu doar formația buzoiană, ci toate competitoarele să caute jucătoare autohtone tinere și totodată valoroase.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.