Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gabriela Dumitrașcu (n.r. 18 ani) impresionează în tricoul echipei naţionale de tineret, acolo unde are şanse reale la o medalie în cadrul Campionatului European de handbal feminin U19 care se dispută zilele acestea la Celje, în Slovenia. După un parcurs excelent al fetelor pregătite de Horaţiu Paşca, selecţionata României va disputa în această după amiază meciul care poate asigura calificarea în careul de aşi al întrecerii europene.

Speranţă buzoiană, la un pas a fi irosită în Crâng

Despre transferul Gabrielei Dumitraşcu de la SCM Gloria Buzău, am scris în urmă cu doi ani, când gruparea din Crâng „a reuşit” performanţa să piardă o jucătoare de perspectivă absolut gratuit. Iată articolul din ianuarie 2019:

EXCLUSIV | Cea mai bună handbalistă de la SCMGB în 2018 a semnat cu CSM București!

Gabriela Dumitraşcu are 16 ani (n.r. la data transferului) și un fizic impresionant pentru vârsta sa. Aruncările de la mare distanță și pătrunderile sunt principalele calități ale jucătoarei care a început handbalul la HCM Buzău, sub îndrumarea Alexandrei Dinu și ulterior a lui Ștefan Miloș. Buzoianca a fost desemnată cea mai bună junioară a clubului în anul 2018.

Cel mai titrat club de handbal feminin din țară, CSM București a transferat-o pe tânăra Gabriela Dumitrașcu (n.r. 16 ani, SCM Gloria Buzău, centru și extremă stângă). Mutarea s-a perfectat zilele trecute, iar tânăra speranță buzoiană a îmbrăcat deja tricoul echipei din Capitală. Deocamdată, Gabriela va evolua la juniori, însă buzoiancă are perspective largi, care pot fi confirmat grație resurselor grupării din București.

Mutarea tinerei jucătoare la CSM București a fost acoperită de faptul că SCM Gloria Buzău nu are o grupă de 16 ani de nivelul Gabrielei, iar continuare activității la Buzău ar fi însemnat, în cel mai fericit caz o stagnare în cazul tinerei de 16 ani. Chiar dacă transferul este unul definitiv, Romeo Ilie antrenorul secund al formației de senioare de la SCM Gloria Buzău a declarat că gruparea din Crâng are prima opțiune „morală” după încheierea junioratului.

„Am avut foarte multe accidentări și la junioare, aproape o echipă întreagă. Valoare echipei a scăzut, Alexandra nu ar fi progresat iar așteptările nu s-ar fi confirmat. Am adus-o la senioare, la antrenamente, dar nu putea să facă tot programul de antrenament, mă refer aici la partea tactică. Nici la toate antrenamentele nu putea participa din cauza programului școlar și am considerat că așa este cel mai bine, în interesul jucătoarei” – Romeo Ilie, antrenor secund SCM Gloria Buzău

Articolul complet, aici.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.