UPDATE! După ce a promovat în Superligă, Stejarul Buzău se retrage din primul eşalon

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

palcau

Oficialii formaţiei Stejarul Buzău au luat hotărârea de a retrage echipa locală de rugby din Superliga naţională, asta deşi elevii lui Eduard Suciu de abia au promovat în primul eşalon. Motivul îl constituie lipsa banilor. În ciuda faputului că gruparea buzoiană este sprijinită puternic financiar din surse care provin din mediul privat, conducătorii Stejarului se aşteptau ca forurile locale, în speţă Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean Buzău să mărească sumele acordate anual grupării din parcul Tineretului. În ciuda performanţei extraordinare, revenirea în prima ligă după mai bine de 20 de ani, autorităţiile locale şi judeţene nu pot satisface în totalitate nevoile echipe antrenate de Suciu, întrucât în oraş, respectiv în judeţ sunt alte probleme care trebuie urgent soluţionate, plus că cele două entităţi conduse de Constantin Boşcodeală şi Cristi Bîgiu „au pe cap” şi soarta celorlalte echipe din judeţ. Vasile Niţă, preşedintele echipei din Parcul Tineretului s-a arătat extrem de iritat de reacţia autorităţilor locale şi judeţene. Oficialul buzoian a declarat în exclusivitate pentru Buzăul-Sportiv.ro: „La Buzău va mai fi rugby peste 40 de ani. Aşa ceva nu se mai poate. Vom organiza astăzi sau în zilele următoare o conferinţă de presă. Totul depinde de Mauro (n.r. Angelini, principalul finanţator al Stejarul Buzău).”

UPDATE

Ultima picătură de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat doar 2,5 miliarde din cele 9 solicitate de Stejarul Buzău. La auzul acestei veşti preşedintele Vasile Niţă şi italianul Mauro Angelini, principalul finanţator al trupei din Parcul Tineretului „au luat foc”. Într-o declaraţie ulterioară, oficialul buzoian a precizat: „Desfiinţăm echipa şi dăm liber tuturor jucătorilor din lotul actual, fiecare să o ia pe ce drum crede de cuviinţă. Îmi pare rău pentru munca depusă aici, atât la nivelul primei echipe, cât şi la nivel de copii şi juniori, pentru că am readus Buzăul pe prima scenă a rugbyului românesc. În aceste condiţii ne este aproape imposibil să ne desfăşurăm activitatea. Nu se poate să evoluezi în primul eşalon în compania unor echipe care au un buget de 10 – 15 ori mai mare ca al tău. E imposibil oricât de mult ne-am străduii”.

Strategie de moment?

Gurile rele susţin că reacţia oficialilor de la Stejarul Buzău este doar o tentativă de circ mediatic pentru a pune presiune pe autorităţile locale şi judeţene astfel încât cele din urmă să cedeze şi să mărească sumele alocate iniţial. Partea rea pentru gruparea antrenată de Eduard Suciu este că în eventualitatea unui astfel de scenariu şansele ca instituţiile conduse de Boşcodeală şi Bîgiu să cedeze sunt aproape infime.

Stejarul Buzău a primit 4 miliarde de lei vechi din cele 9 solicitate Primăriei Municipiului Buzău. Formaţia prezidată de Vasile Niţă este a doua în topul finanţărilor în 2014, după divizionara secundă la fotbal, Gloria Buzău, structură sportivă ce a primit 14.9 miliarde. VEZI AICI CÂT AU PRIMIT CELELALTE CLUBURI SPORTIVE DIN JUDEŢ!

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.