EXCLUSIV! Interviu cu Abba. Soluţie „de culoare”! Paul Abba a ajuns în Crâng

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

paul-abba-ion-viorel

Cotidianul Opinia vă prezintă în exclusivitate un interviu cu cel mai recent transfer al Gloria Buzău, nigerianul transferat pe ultima sută de metri de gruparea din Crâng. Jucătorul transferat de oficialii buzoieni zilele trecute a sosit la Buzău şi se vrea una din soluţiile vitale în atacul buzoienilor, mai ales că Gloria suferă în ofensivă după pleacarea golgheterului Bobi Verdeş la ASA Târgu Mureş. Iată primele gânduri ale nigerianului spuse în exclusivitate pentru cotidianul Opinia.

Reporter: Paul bine ai venit la Buzău! Ce aşteptări ai de la noua ta echipă?

Paul Abba: Îmi doresc să evoluez cât mai bine şi să răsplătesc încrederea acordată de cei de aici în mine. Ştiu că este o echipă valoroasă şi va fi greu să devin o piesă de bază, dar prin muncă o să reuşesc.

Rep.: Cum au fost primele contacte cu jucătorii Gloriei?

P.A.: Încă nu i-am întâlnit pe toţi, dar ştiu câte ceva despre echipa de aici. Faptul că sunt în România de ceva vreme m-a ajutat să înţeleg limba şi să citesc cât de cât. Este antrenor Ion Viorel, o persoană care m-a determinat să vin la Buzău. Nu aş vrea să-l dezamăgesc, mai ales că ştiu cât de multe cere de la jucătorii săi

Rep.: Crezi că Gloria poate prinde play-off-ul ligii secunde?

P.A.: Nu cred, sunt convins. Este o echipă puternică, care în tur a pus multe probleme adversarelor sale. Este ceea ce voi numiţi nucă tare (râde).

Rep.: Având în vedere problemele buzoienilor din ofensivă, lume se aşteaptă la multe lucruri pozitive din partea ta. Crezi că îl vei putea suplini pe Bobi Verdeş?

P.A.: Este o întrebare grea şi din câte ştiu el este golgheter peste toată liga a II-a. Nu pot promite acest lucru, însă pot spune că voi face tot ce îmi stă în putere pentru a dat totul pentru echipa la care activez. Aşa va fi şi la Buzău.

Rep.: Eşti de ceva vreme în România, cum ţi se pare ţara noastră?

P.A: România este o ţară frumoasă, dar prea mulţi oameni din afara ei îşi fac prejudecăţi greşite despre ea. Eu sunt negru, nu am avut probele de deiscriminare aici şi nici nu am fost tratat urât. Mai mult, mereu am fost întâmpinat cu ospitalitate, indiferent unde am evoluat.

Jucătorul transferat de Gloria Buzău a mai jucat la Drobeta Turnu Severin, acolo unde a bifat două goluri în nouă meciuri. Potrivit transfermarkt.de, nigerianul care va împlini anul acesta 24 de ani are o cotă de 200.000 de euro. 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.