Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Selecţionata Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, campioană naţională în fotbalul amator, a câştigat primul meci din cadrul preliminariilor Campionatului European de Fotbal dedicat Amatorilor (Regions Cup). Formaţia antrenată de Paris Nicolae şi Tase Lăptoiu s-a impus astăzi cu 2 la 1 în faţa celor din regiunea de centru a Scoţiei (Central Scotland). Fotheringham (atacant dreapta, nr. 14) a marcat în minutul 16, după ce Băbăgeanu (min. 3 şi min. 10) şi Constantin (min. 9) au trecut pe lângă deschiderea scorului. Bruce a marcat în propria poartă în minutul 67, după o cascadă de ocazii a buzoienilor.

GALERIE FOTO SELECŢIONATA AJF BUZĂU ÎN SLOVENIA

Cu doar şase minute înainte de fluierul final, Băbăgeanu a adus victoria formaţiei din Buzău, care a debutat cu dreptul la prima fază internaţională a Regions Cup. Ultimele minute i-au prins pe jucătorii români în jumătatea adversă, însă numai forma excepţională a portarului Wilson a făcut ca tabela să rămână la 2-1.

În final, selecţionata judeţului Buzău a bifat primele trei puncte în preliminariile Regions Cup, puncte care se pot dovedi decisive pentru clasarea pe poziţia a treia, în cel mai negru scenariu al calificării la turneul final. AJF Buzău a câştigat titlul de campioană naţională a fotbalului amator, după ce în urmă cu doi ani a disputat a pierdut finala în faţa selecţionatei similare a judeţului Prahova, echipă pe care au învins-o în ultima ediţie naţională. Următoarele meciuri ale campioanei României vor avea loc vineri şi luni. Buzoienii vor întâlni reprezentantele statelor Georgia şi Slovenia. Ambele partide pot fi urmărite livetext pe Buzăul Sportiv, vineri, începând cu ora 14:30, respectiv luni, începând cu ora 17:30.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

1 COMENTARIU