Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

În cadrul ședinței Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit pe 4 iunie, la Casa Fotbalului, s-a aprobat înființarea Comisiei pentru fotbal profesionist și a Comisiei pentru fotbalul amator. Propunerea administrației FRF pentru componența acestora, validată în cadrul ședinței Comitetului Executiv, este următoarea:

COMISIA PENTRU FOTBAL PROFESIONIST

Răzvan Burleanu – președinte FRF, Valeriu Iftime – FC Botoșani, Mihai Rotaru – Club Sportiv U Craiova, Gheorghe Hagi – FC Viitorul, Marian Băgăcean – CFR Cluj, Radu Ienovan – Ripensia Timișoara, Mircea Șai – RCS-RDS, Constantin Mocanu – Pro TV, Ovidiu Ghiman – Telekom, Adrian Tomșa – Clever Media, Cristian Iliescu – BDO, Rodion Cămătaru – fost internațional român şi Emilian Hulubei – AFAN.

O veste foarte bună pentru fotbalul amator din România o reprezintă numirea lui Adrian Petre, preşedintele AJF Buzău şi vicepreşedinte al CJ Buzău în funcţia de preşedinte al Comisiei de Fotbal Amator. Din această comisie mai fac parte Adrian Lucaci – AJF Arad,
Gheorghiță Bogdan – AJF Vaslui, George Constantinescu – AJF Olt, Radu Bitea – AJF Bihor,
Marian Lumânare – AMFB, Dorinel Dincă – AJF Călărași, Vichentie Popescu – Bucovina Rădăuți, Radu Dumitrescu – ACS Ghiroda, Adrian Aldea – FC Avrig şi Octavian Goga – vicepreședinte FRF.

Cele două comisii vor avea rol consultativ și se vor întruni de două-trei ori pe an. Cea de fotbal profesionist este formată din investitori din mediul privat la formații din Liga 1 și Liga 2, din reprezentanți ai deținătorilor de drepturi TV și chiar și un reprezentant al unei firme de audit. Prin înființarea acestor comisii s-a dorit alinierea la tendințele din fotbalul internațional, dar și să se răspundă la diferite provocări, în dorința de a crește atractivitatea fenomenului fotbalistic din România. Se vor aborda teme de interes apărute și la nivel național, și la nivel european. În plus, decizia de a înființa aceste două noi comisii face parte din strategia adoptată în cadrul Adunării Generale a FRF, se arată într-un comunicat FRF.

De ce numirea lui Petre este una benefică pentru fotbalul amator din România?

Până a fi acuzat de orice parti pris cauzat de relaţiile cu şefia FRF sau cu partidul politic pe care-l reprezintă, trebuie recunoscut faptul că instalarea în funcţia lui Adrian Petre în această funcţie se datorează exclusiv manierei în care acesta a ţinut frâiele fotbalului buzoian. De când a fost ales preşedinte al AJF Buzău, Petre a implementat o serie de idei inovatoare în fotbalul amator, a actualizat şi completat regulamentele forului buzoian, a pornit noi competiţii dedicate tinerilor şi copiiilor, iar selecţionata judeţului a cucerit titlul de campioană naţională, fiind prezentă zilele acestea la turneul preliminar din Slovenia. Acţiunile sale au făcut ca AJF Buzău să fie cotată printre primele foruri judeţene din ţară, iar luările sale de cuvânt în cadrul Adunărilor Generale ale FRF, privitoare la dezvoltarea fotbalului amator au întărit faptul că acesta poate manageria la nivel naţional tot ce înseamnă sportul „rege” dedicat jucătorilor non-profesionişti.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 

2 COMENTARII

  1. Oameni buni, care va mai si pricepeti la sport si la oameni.Nu vedeti ca acest trepadus, a fost pus intr-o functie datorita faptului ca si-a indeplint misiunea de slugarnic a lui Burleanu si Badescu, despre ce vorbim, doar cine nu stie culisele, scenariile care le-au facut, nu isi da seama.

    • Chiar asa ! Stie cineva pe la ce echipa a jucat acest neicanimeni?
      M-am uitat pe CV-ul lui si ma intreb cand a avut timp sa munceasca la cate diplome are ?!
      Sunt convins ca Buzaul are multi oameni priceputi la fotbal si tocmai de aceea nu inteleg cum a ajuns baiatul asta in fruntea AJF ? Oare pe aceeasi reteta pe care a folosit-o si Burleanu?