Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Peste 2.000 de buzoieni au asistat la meciul dintre România şi Grecia, disputat în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, ultimul din preliminariile Campionatului European de Handbal feminin din această iarnă. Chiar şi cu 500 de bilete date la „protocol”, sala construită la sfârşitul anilor `70 s-a dovedit neîncăpătoare pentru susţinătorii handbalului din Buzău. Fetele antrenate de Florentin Pera au obţinut lejer cea de-a şasea victorie dinaintea europeanului din decembrie. Pentru „tricolore”, urmează amicalul de lux cu Franţa, campioană mondială şi olimpică en-titre.

România a obținut o victorie importantă împotriva Greciei, cel puţin din punct de vedere statistic, încheind meciul cu scorul de 31 la 24 (14 la 14), în ultima partidă din Grupa 1 de calificare pentru Campionatul European 2024. Caseta tehnică completă este disponibilă pe site-ul federaţiei europene de profil.

Rezultatul asigură prezența naționalei feminine la cel de-al cincisprezecelea turneu final european de handbal. Campionatul European din acest an este programat să aibă loc între 28 noiembrie și 15 decembrie, fiind găzduit de Austria, Ungaria și Elveția.

Peste 2.000 de buzoieni la meci

Sala „Romeo Iamandi” din Buzău a fost martoră la o atmosferă captivantă în ultimul meci al „tricolorelor” din campania de calificare la Campionatul European 2024. Acesta va fi primul turneu final cu 24 de echipe la start, comparativ cu cele 16 echipe calificate în edițiile anterioare.

Şansă ratată de Grecia

Înaintea întâlnirii cu Grecia, România se afla pe primul loc în grupă, având 5 victorii din tot atâtea meciuri și asigurându-și calificarea încă din etapa a patra. Astfel, meciul nu mai avea o importanță crucială pentru echipa antrenată de Florentin Pera, însă pentru adversari, un rezultat favorabil putea însemna calificarea de pe locul al treilea în grupă. La turneul final, primele două echipe clasate din cele opt grupe, precum și cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, urmau să se califice.

Debut ezitant, final în forţă

Partida a debutat cu două goluri marcate de Andreea Popa și Lorena Ostase, iar România a reușit să conducă cu 7-4 în minutul 10. Cu toate acestea, Grecia a profitat de greșelile din jocul României și a preluat treptat inițiativa, conducând cu 10-8 în minutul 20. Antrenorul Florentin Pera a luat un time-out pentru a-și motiva jucătoarele lipsite de concentrare în primele minute. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 14-14, după o evoluție confuză din partea echipei gazdă.

În repriza a doua, echipa națională feminină a României, având o medie de vârstă de 23 de ani, a avut o evoluție mai solidă, cu o apărare mai eficientă și un atac mai precis. „Tricolorele” au reușit să-și impună jocul, ajungând să conducă cu patru goluri, 22-18, în minutul 45. Echipa din Grecia a cedat fizic pe final de meci, iar jucătoarele românce au reușit să marcheze gol după gol, datorită contribuțiilor Elenei Voica, Aliciei Gogîrlă, Angelei Stoica, Robertei Stamin și Evei Kerekes. Meciul s-a încheiat cu scorul de 31-24 în favoarea României.

Urmează „amicalul de lux” cu Franţa

Cele opt grupe ale calificărilor au dat următoarele echipe pentru Campionatul European 2024:

  • Grupa 1: România, Croația
  • Grupa 2: Germania, Ucraina, Slovacia
  • Grupa 3: Țările de Jos, Cehia, Portugalia
  • Grupa 4: Franța, Slovenia
  • Grupa 5: Spania, Macedonia de Nord
  • Grupa 6: Muntenegru, Serbia, Turcia
  • Grupa 7: Suedia, Islanda, Insulele Feroe
  • Grupa 8: Danemarca, Polonia

GALERIA FOTO COMPLETĂ AICI!

Lotul condus de Florentin Pera va efectua după încleștarea cu Grecia un stagiu centralizat, la Buzău, în perioada 8-13 aprilie, care se va încheia cu un joc amical contra Franţei, campioana olimpică en titre, pe 14 aprilie, la Clermond-Ferrand, începând cu ora 18:45.

Clasament grupa 1 | Preliminarii EURO 2024

Echipă Meciuri Victorii Egaluri Înfrângeri Golaveraj Puncte
1.România 6 6 0 0 200-125 12
2.Croația 6 4 0 2 167-122 8
3.Grecia 6 2 0 4 130-164 4
4.Bosnia Herțegovina 6 0 0 6 115-201 0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.