Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Rugbiştii antrenaţi de Costică Merşoiu au început cu dreptul seria meciurilor oficiale din 2018! Cu o serie de jucători noi, care s-au alăturat echipei de rugby a SCM Gloria Buzău în această pauză competiţională de iarnă, dar fără nici un meci de pregătire disputat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, buzoienii au început „în forţă” anul, cu o victorie la 20 de puncte diferenţă la Galaţi. SCM Gloria Buzău a câştigat cu 29 la 9 confruntarea din deplasare cu RCM Galaţi, jucătorii lui Merşoiu obţinând şi punctul bonus.

Punctele buzoienilor au fost reușite de Baraulea (două eseuri), Baboi, Coșereanu și Neagu, câte unul, plus Nițu, cu două transformări. Adversarii au punctat prin trei transformări reușite de Parpală. În formaţia echipei din Buzău, şi-au făcut apariţia Adăscăliței (taloner – Dinamo), Raciu (flancher – Iași), Neagu (aripă – Iași), Curcan (centru – Iași), Lupu (fundaș – Iași) – titulari, respectiv Kobilansky (linia a doua – Ucraina) și Mătase (pilier – Iași) – rezerve.

„Sunt mulțumit că am câștigat și am luat inclusiv bonusul ofensiv. Referitor la joc, evident că e loc de mai bine. A fost primul nostru meci din acest an, din cauza vremii n-am putut juca niciun amical. Să spunem că a fost un meci de acomodare, mai ales că am trimis în teren și mai mulți jucători noi” – Costică Merşoiu, antrenor rugby SCM Gloria Buzău pentru site-ul oficial al buzoienilor.

ÎNTREAGA GALERIE FOTO A MECIULUI DINTRE RCM GALAŢI ŞI SCM GLORIA BUZĂU ESTE DISPONIBILĂ AICI!

Iată echipa buzoienilor folosită în deplasarea de la Galaţi: Baraulea, Adăscăliței, Trifan – Tatu, Boțan – Bulearcă, Coșereanu, Raciu – Cocârlă – T. Nițu – Neagu, Curcan, Neacșu, Dumitrache – Lupu. Au mai jucat: Mătase, Deaconescu, Moise, Kobilansky, Baboiu, Boian, Bâsceanu. Antrenor principal: Costică Merşoiu. Antrenor coordonator: Alexandru Tudorel Ştefan.

După succesul obţinut în etapa a VIII-a a Divizie Naţionale de Seniori, SCMGB ocupă poziţia secundă, cu 30 de puncte, obiectivul fiind clasarea în primele patru echipe în ierarhia finală şi accederea în primul eşalon. Etapa viitoarea, rugbiştii buzoieni vor întâlni pe arena „Prinţul Ghica”, din Parcul Tineretului formaţia CSUAV Arad. Meciul va avea loc sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 10:00.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.