Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Grădiniţa cu Program Prelungit „Cei şapte pitici” a găzduit zilele trecute „Şahul călător”. Proiectul sprijinit de către Primăria şi Consiliul Local al Municipiului, demers organizat de către secţia de şah a Sport Club Municipal Gloria Buzău, alături de Palatul Copiiilor Buzău a fost prezentat micuţilor de la grădiniţa din cartierul Micro XIV.

Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Turneul interactiv cu piese de şah gigant destinat încurajării „sportului minţii” în rândul preşcolarilor s-a bucurat de prezenţa a peste 50 de micuţi, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 6 ani. În fiecare zi, timp de trei săptămâni, toţi preşcolarii GPP „Cei şapte pitici” vor fi familiarizaţi cu tabla de joc şi piesele „Şahului călător”.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ!

Dacă până acum, șahul a fost cunoscut doar ca „sport al minții”, în prezent pedagogii îl consideră un instrument de învățare și un facilitator al dezvoltării cognitive, în timp ce oamenii de știință subliniază că este „un sport accesibil pentru copiii din toate grupurile sociale și poate sprijini coeziunea socială, contribuind la obiectivele politicilor, cum ar fi integrarea socială, combaterea discriminării, reducerea ratelor criminalității și chiar combaterea diferitelor dependențe” .

Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

În cadrul proiectului SCMGB se promovează introducerea ramurii sportive „şah” în oferta activităţilor opţionale desfăşurate în grădiniţe. La activitatea desfăşurată zilele trecute la GPP „Cei şapte pitici” din Buzău au participat Ion Cazan, directorul al SCM Gloria Buzău; Liviu Iustin, şeful secţiei „şah” din cadrul SCMGB; consilierul local George Vlad, director al Palatului Copiiilor Buzău şi Gabriela Barbu, directoare GPP „Cei şapte pitici”. Următoarea oprire a „şahulu călător” va fi la GPP nr. 3 din Buzău. Finalul proiectului va fi reprezentat de o competiţie care va avea loc pe 1 Decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, unde micii şahişti vor fi premiaţi.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.