Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Voinţa Lanuri este noua deţinătoare a trofeului celei mai vechi întreceri interne după ce Sport Club Municipal Gloria Buzău a fost învinsă în ultimul act al fazei judeţene din cadrul Cupei României, stagiunea 2017-2018. Cu trei zile înaintea returului barajului de promovare, meci pe care îl vor disputa sâmbătă, pe teren propriu, în compania campioanei judeţului Tulcea, Pescăruşul Sarichioi (n.r. 0-3 în tur), fotbaliştii antrenaţi de Vasile Tudose au fost învinşi cu 3 la 2 după 120 de minute, (2-2 după 90 de minute, 1-1 la pauză).

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ | BUZĂUL SPORTIV

Pe o vreme ploioasă, aproximativ 300 de spectatori s-au strâns pe arena din Râmnicu Sărat să asiste la ultimul act al Cupei României, faza judeţeană. Printre aceştia s-au aflat Sorin Cîrjan, Primarul Municipiului Râmnicu Sărat; Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF; Adrian Petre, vicepreşedintele CJ Buzău, totodată preşedintele AJF Buzău şi Cristi Ceauşel, preşedintele SCM Gloria Buzău. Vremea nu a ţinut cu organizatorii, care se aşteptau la o asistenţă numeroasă.

PRIMUL EŞEC PENTRU TIMIŞ ŞI BUCURIA CELOR DIN LANURI | Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Partida a început sub uşoara dominare a formaţiei din Lanurile, iar în ciuda evoluţiei jocului, buzoienii au deschis scorul după o reluare din colţul careului mic al fundaşului Dragoş Ioniţă (min. 9). Replica oaspeţilor nu s-a lăsat aşteptată, iar Chiriţa a înscris în minutul 15, în urma unui şut plasat lângă rădăcina barei. Rezultatul de egalitate s-a păstrat până la intrarea la cabine a celor două formaţii. „Magicianul” Gabriel Bobe a executat magistral o lovitură liberă în minutul 52, aducând SCM Gloria Buzău în avantaj, iar lucrurile păreau să intre pe făgaşul normal. Talentatul jucător al buzoienilor s-a dovedit a fi înger şi demon pentru gruparea din Crâng. Transferat cu mari eforturi în iarnă, principala piesă din ofensiva lui Tudose „a comis-o” în minutul 88, şutând mingea în propria poartă, împingând astfel meciul în prelungiri. Cu un minut mai devreme, trupa lui Tudose şi Timiş a rămas în 10 jucători, după eliminarea tânărului Mădălin Oprea.

REZUMAT VIDEO | SCM GLORIA BUZĂU VS. VOINŢA LANURILE: 2-3

În minutul 2 al primei reprize de prelungiri, Feraru a înscris golul izbăvitor. Bobe a fost şi el eliminat în minutul 98, diminuând drastic speranţele buzoienilor pentru cel de-al doilea trofeu al sezonului. Pentru buzoieni urmează meciul retur al barajului de promovare în Liga a III-a, cu Pescăruşul Sarichioi, partidă care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20:00, pe stadionul „Gloria”. Meciul va putea fi urmărit video, în timp real pe contul de facebook Buzăul Sportiv şi pe site-ul cu acelaşi nume. În tur, buzoienii au câştigat la scor de forfait.

ORGANIZARE IMPECABILĂ A AJF BUZĂU | Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

„A fost un meci frumos, disputat, dar şi cu câteva faze discutabile pe care însă prefer să le analizaţi dumneavoastră după ce vizionaţi rezumatul. Chiar dacă am pierdut un trofeu, la final i-am felicitat pe băieţii mei pentru efortul depus, pentru atitudine, dăruire şi implicare în joc. Nu ne rămâne de făcut decât să ne concentrăm pentru meciul de sâmbătă cu Pescăruşul Sarichioi. Va fi un meci greu cu toate că am câştigat la un scor care ne dă o oarecare siguranţă, în urma unui joc tratat cu maximă seriozitate în faţa unui adversar care şi anul trecut a luptat pentru promovare din poziţia de campioană a judeţului Tulcea. Vrem să le oferim suporterilor, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare sâmbătă la stadion, o victorie frumoasă şi să sărbătorim împreună promovarea în Liga 3” a declarat George Timiş pentru site-ul oficial al buzoienilor.

VOINŢA, LA A ZECEA FINALĂ ŞI AL TREILEA TROFEU CÂŞTIGAT | Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

FINALA CUPEI ROMÂNIEI, FAZA JUDEŢEANĂ 2017-2018
SCM Gloria Buzău – Voinţa Lanurile: 2-3 (d.p.), 2-2 (după 90 de minute), 1-1 (la pauză)
Stadion: Olimpia – Râmnicu Sărat | Spectatori: 300
Au marcat: Dragoş Ioniţă, min. 9 şi Gabriel Bobe, min. 52 / Cezar Chiriţa, min. 15; Gabriel Bobe, min. 88; Şerban Feraru, min. 92)

SCM Gloria Buzău: Marius Geantă – Alexandru Crăciun, Costin Puşcă (cpt), Dragoş Ceauşel, Mădălin Oprea, Gabriel Mihăescu (Cristian Zaplaic), Dragoş Ioniţă,  Gabriel Bobe, Andrei Cîmpeanu, Ionuţ Codreanu (Andrei Bădiţă) şi Cristi Muşat (Mihai Babageanu). Antrenori: George Timiş şi Vasile Tudose.

Voinţa Lanurile: George Sava – Florin Anton (Cosmin Eftimie), Cosmin Milea, Cristinel Gurguiatu, Sergiu Ghiţulescu (Daniel Lungu), Ionuţ Istrate, Lucian Nistoroiu, Ionuţ Lazăr (cpt.), Florin Nistor (Georgian Voinea), Daniel Ignat (Şerban Feraru), Cezar Chiriţă. Antrenor: Tase Lăptoiu.

Au arbitrat: Bogdan Chiricioiu la centru, ajutat la cele două tuşe de Eugen Alexandru şi Alexandru Naum.

Observatori: Romeo Lungu şi Daniel Ţiclea (AJF Buzău).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.