Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Performanţă notabilă realizată de Adrian Petre (36 de ani), tânărul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău. SCM Gloria Buzău a devenit cea de-a cincea campioană consecutivă a primei ligi judeţene de fotbal care accede în Liga a III-a, iar reuşita buzoienilor nu ar fi fost posibilă fără suportul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean. Aflat din 2013 la cârma forului buzoian, Petre a bifat o serie de modificări importante în fotbalul judeţean, însă ieri şi-a trecut în CV o performanţă greu de egalat, chiar la nivel naţional. Petre are un procent de promovabilitate a campioanelor judeţene în L3 de 100%.

Constantin Toma, primarul Mun. Buzău vorbindu-le buzoienilor după meciul cu Sarichioi | Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Cinci din cinci

Practic, toate cele cinci campioane din perioada 2013-2018 şi-au câştigat pe teren dreptul de a participa în al treilea eşalon fotbalistic din ţară. Viitorul Buzău, echipa condusă din umbră de Gabriel Bodescu, actualul secretar general adjunct al Federaţiei Române de Fotbal a fost prima care şi-a adjudecat biletele pentru L3. Cu Cristi Lupu pe bancă, buzoienii au refuzat ulterior participarea în eşalonul trei (2013-2014). A urmat Olimpia Râmnicu Sărat (înlocuită ulterior de CSM Râmnicu Sărat), formaţie antrenată de Marius Tîrîlă, grupare care se regăseşte şi-n prezent în configuraţia L3 (2014-2015), alături de campioana din 2016-2017, Metalul Buzău. În anul 2015-2016,  Petrolul Berca s-a încununat campioană judeţeană, însă „petroliştii”, asemenea celor de la Viitorul Buzău nu s-au înscris din cauza lipsurilor materiale în Liga 3.

SCMGB, a cincea campioană judeţeană în mandatul lui Petre | Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Decisiv în promovarea SCMGB

Adrian Petre, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău a jucat un rol decisiv în promovarea în Liga a III-a a echipei Sport Club Municipal. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean este unul dintre puţinii oameni de încredere ai lui Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău, iar sfaturile date de Petre „cântăresc” greu în alegerile preşedintelui SCMGB Cristi Ceauşel şi ale edilului buzoian, cel puţin pe plan sportiv. Înfiinţat contratimp, clubul a avut o serie de goluri, inclusiv la nivel administrativ, cu precădere pe secţia „fotbal”, acoperite de Adrian Petre. Conducătorul forului buzoian a fost numit recent preşedinte al Comisiei de Fotbal Amator din cadrul federaţiei de profil şi tot în ultimele săptămâni şi-a dat acordul ca Marian Lambru, secretarul general al AJF din ultimele două decenii să facă pasul în Crâng, acesta fiind în opinia noastră cel mai bun transfer al buzoienilor de până acum.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.