Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Buzoianca Alexia Tatu a câștigat Wimbledon 2022, categoria dedicată sportivelor U 14, după ce a învins-o  pe Andreea Soare, scor 7-6 (2), 6-4, în prima ediţia a trofeului din regat, dedicată acestei categorii de vârstă. Vezi în videoclipurile alăturate primele cuvinte ale tehnicianului Gabi Caloian şi ale sportive Alexia Tatu.

Alexia Tatu a câștigat grupa A cu trei victorii în trei partide și a învins-o în semifinală pe jucătoarea din Argentina, Sol Ailin Larraya Guidi, cu scorul de 6-0, 6-3.

Duminică, cele două tinere sportive din România au disputat ultimul act din cadrul turneului de la Wimbledon U14. Primul set a fost unul foarte echilibrat, iar Alexia Tatu a reușit să îl câștige în cele din urmă, după ce s-a ajuns la tie-break. În partea a doua, tot Alexia Tatu a fost la conducerea partidei, astfel că a reușit să își adjudece și setul al doilea, câștigând astfel trofeul de Grand Slam de la Wimbledon, inaugurat în acest an.

Alexia Ioana Tatu (Buzău), aflată pe locul 1322 în clasamentul ITF al juniorilor, nu a înregistrat anul acesta nicio înfrângere, iar la Wimbledon a ajuns în finala Under-14 cedând un singur set. Sportiva noastră a trecut de Loftus (Marea Britanie) cu scorul de 6-1, 6-0, de Guillen (Australia) cu 6-2, 6-4, de Angel (Mexic) cu 3-6, 6-0, 10-2 și de Larraya Guidi (Argentina) cu 6-0, 6-3, în semifinale.

De cealaltă parte, Andreea Diana Soare a câștigat în grupă, meciurile cu Aishwaraya Jadhav (India), scor 6-3, 6-2, Aishi Das (Noua Zeelandă), scor 6-4, 6-4, și cu Mika Stojavljevic (Marea Britanie), scor 1-6, 6-4, 10-3. În semifinale, Andreea Soare s-a impus în fața britanicei Isabelle Britton, scor 6-0, 7-5.

Wimbledon U14, la prima ediție

Începând din 2022, Wimbledon a organizat și o întrecere între sportivii Under-14, unde au luat parte 16 jucătoare. Acestea au fost împărțite în patru grupe, iar câștigătoarele grupelor au mers direct în semifinale.

În competiţia feminină au participat 16 sportive, care au fost împărţite în patru grupe. Finala a durat o oră și 29 de minute.

„În primul și în al doilea set cred că a fost când m-am distanțat cu un break aîn fața ei. În primul set la 4-2 și în al doilea set la 5-2. Cam acelea au fost momentele cheie”, a declarat Alexia Tatu.

VIDEO | ALEXIA TATU, CÂŞTIGĂTOARE WIMBLEDON U14 – 2022

Tot vorbind despre trofee este posibil să-l împărțim pentru că nu i l-a dat. A trebuit să-l graveze, durează câteva ore. Noi trebuie să ajungem la hotel și la aeroport. Dacă apucă Andreea să-l ia să ni-l aducă în România ar fi bine. Dacă nu, au zis că ni-l trimit prin poștă. Din păcate nu putem face o poză la Wimbledon cu trofeul. – Gabriel Caloian, antrenor Alexia Tatu.

VIDEO | GABI CALOIAN, ANTRENOR TENIS DE CÂMP

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.