Mihăilă şi şutul care i-a adus un gol la debut. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

România a învins Macedonia de Nord, scor 3-2, la debutul în preliminariile Campionatului Mondial, iar golurile „tricolorilor” au fost reușite de Florin Tănase, Valentin Mihăilă și Ianis Hagi. „Tricolorii” au avut parte un adversar facil la prima vedere, în preliminariile Campionatului Mondial din 2020, Macedonia de Nord, o echipă mediocră din Balcani, care s-a prezentat la Bucureşti cu speranţă pentru un rezultat pozitiv.

Echipa Macedoniei de Nord s-a dovedit un adversar incomod pentru trupa lui Rădoi. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Fără Hagi jr în 11-le de start

Cu un prim 11 surprinzător, care a lăsat pe bancă jucători precum Hagi jr., Nedelcearu, Puşcaş sau Maxim, România a început crispată partida cu Macedonia de Nord. Oaspeţii au venit în Capitală cu gânduri ofensive şi şi-au arătat intenţiile prin Nestorovski, care a avut și prima ocazie, una dublă, un luft și un șut slab, din mijlocul careului. Construcţia lentă a fotbaliştilor pregătiţi de Mirel Rădoi nu a concretizat pe tabelă acţiunile ofensive decât după o schimbare în tabăra gazdelor, cauzată de accidentarea lui Florinel Coman, care a fost înlocuit cu Valentin Mihăilă. Plusul de viteză adus de jucătorul din Serie A a ajutat România, nu însă înainte ca oaspeţii să-şi mai treacă în cont câteva ocazii. Pandev, cel mai experimentat fotbalist din lotul adversarilor,  putea deschide scorul dacă lobul său nu ar fi trecut puţin peste poarta apărată de Niţă.

Ianis Hagi, doar rezervă în confruntarea cu Macedonia de Nord. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Execuţie de gentleman a lui Tănase

România a reuşit să spargă gheaţa, modificând pentru prima dată tabela de marcaj, după o execuţie plasată a lui Tănase, venită după un assist al lui Chiricheş care a pus pe picior greşit defensiva adversă. Macedonenii nu au acuzat şocul primirii golului şi au continuat să ameninţe poarta lui Niţă. Prima dată prin Elmas, care a şutat puternic în plasa laterală şi apoi prin Nestorovski care nu a reuşit să trimită mingea în poartă din interiorul careului.

Pandev, ratând cea mai mare ocazie a oaspetilor. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

O pasă greşită a lui Chiricheş putea face ca 1-1 să fie rezultatul înregistrat la capătul primelor 45 de minute. Norocul a ţinut cu gazdele, iar balonul trimis în centrul defensivei de către fostul fundaş al lui Napoli a ocolit poarta lui Niţă. 1-0 la capătul primului mitan şi România era în grafic pentru prima victorie din preliminariile CM 2022.

Mihăilă şi şutul care i-a adus un gol la debut. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Mihăilă, infuzie de viteză în jocul României şi gol de povestit nepoţilor

Plusul de viteză adus în atacul României de Mihăilă este concretizat pe tabelă la câteva minute de la reluarea jocului. De la aproximativ 20 de metri, tânărul jucător trimite cu interiorul, la semi-înălţime în poarta lui Dimitrievski. 2-0 şi lucrurile păreau intrate pe făgaşul normal.

Schimbăm câteva ocazii, însă tabela nu se modifică pentru a treia oară. Pare un final liniştit de meci, care asigură României debutul cu dreptul în preliminariile Campionatului Mondial. Până când… relaxarea din defensiva „tricolorilor” îşi arată preţul. Ademi și Trajkovski marchează la foc automat şi toată munca jucătorilor lui Rădoi este anulată. 2-2 cu doar câteva minute înainte de fluierul final al întâlnirii de pe Arena Naţională.

Şutul care a adus trei puncte României. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

Golul victoriei, marcat de urmaşul lui Hagi

Hagi şi-a lăsat urmaşul la naţională şi o dată cu el povara celor mai frumoase amintiri ale fotbalului românesc. Juniorul şi-a amintit de trăirile tatălui, care au adus bucurie în sufletele a milioane de români. Un şut din prima, din interiorul careului, balonul „mângâie” iarba până trece de linia porţii Macedoniei de Nord, execuţie venită cu doar câteva minute înainte de finalul partidei. Ce trăiri şi ce emoţii, cu un adversar în compania căruia în urmă cu câteva decenii se punea problema doar a golaverajului!

VEZI AICI GALERIA FOTO COMPLETĂ

Duminică, de la 21:45 la Bucureşti, tot pe Arena Naţională, urmează confruntarea cu Germania, care va sosi în capitala României în efectiv complet. Aseară, nemţii au câştigat fără emoţii întâlnirea cu Islanda, fosta adversară a României din barajul pentru Euro 2020.

ETAPA 1, PRELIMINARII CAMPIONATUL MONDIAL DIN 2020 – QATAR
BUCUREŞTI, ARENA NAŢIONALĂ, 25 MARTIE 2020, ORA 21:45
ROMÂNIA – MACEDONIA DE NORD

Sursă: Gazeta Sporturilor
Sursă: Gazeta Sporturilor

România face parte din Grupa J în preliminariile CM, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. La turneul final din Qatar se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

„Chiar a fost un thriller. Ni s-a părut că totul e prea ușor, că totul merge bine, apoi ne-a trecut glonțul pe la cap. Într-un minut puteam irosi totul. Am întâlnit un adversar bun. Chiar țin să îl felicit pe Goran Pandev. Nu am văzut niciun jucător la vârsta asta să găsească spațiile libere așa repede, să protejeze, să nu piardă nicio minge. Felicitări pentru o astfel de carieră! Este o seară de poveste pentru noi, mă bucur că e una fericită. Am avut o cădere totală în două minute. Vlad Chiricheș încerca să îi trezească, dar nu reacționau. Am trecut și eu prin momentul Middlesbrough și știu cum este. Mă bucur că ne-am revenit. Au urmat momente ca la box, chiar am zis pe bancă, nu se va termina egalitate, ori ei, ori noi”, a declarat Mirel Rădoi, la Pro X.

„În ultimele 15 minute nu am fost atenți, ca echipă. E greu când e spațiu așa mare pe 16 metri, e normal să iei gol. E o greșeală a echipei, nu a anumitor jucători. Sunt fericit că am reușit să marchez golul victoriei și am reușit să pornim cu victorie. E primul meci din campania de calificare, vrem să fim la Mondial! Nu contează cine dă golurile. Mai sunt 9 meciuri, asta cred că e mentalitatea corectă!”, a declarat Ianis Hagi, la Pro TV.

Bucuria lui Mihăilă după ce a debutat cu gol la echipa naţională. Foto: Andrei Piţigoi | Buzăul Sportiv

„Mă bucur că am marcat la debut, dar mai bucuros pentru cele trei puncte. Am intrat cu atitudine, cu determinare, așa cum am făcut și în Italia, pentru că în fotbal nu este timp. Trebuie să demonstrezi cât mai repede. Cele mai importante sunt cele trei puncte, acum ștergem cu buretele și așteptăm meciul cu Germania. Bănuiam puțin că vine Mister, n-am văzut niciun clip la ședința de la Mogoșoaia. Ne bucurăm că a venit lângă noi. Sunt bucuros că am scăpat de problema cu care am început anul, mai am puține dureri, dar totul e sub control. Nu vreau să mă opresc aici. Avem mult de muncă, acum ne gândim doar la meciul cu Germania, trebuie să scoatem punct sau puncte. De mic îmi doresc să joc la un Euro sau la un Mondial cu naționala României, acesta este visul meu. Trebuie să analizăm greșelile pe care le-am făcut la goluri și apoi să vedem ce putem face cu Germania. Am trăit momentele din Serie A, de la Parma, cu 2-0 și 2-2”, a spus Mihăilă, după victoria cu Macedonia de Nord.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.