Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Astăzi, începând cu ora 18:00, în Sala Sporturilor Romeo Iamandi s-a disputat ultimul meci al etapei a II-a a Turului suplimentar al Ligii I, între Luceafărul Buzău și CFR Timișoara.

Aflată pe locul al șaselea, după 13 meciuri disputate în acest sezon, Luceafărul Buzău a intrat pe teren sperând să obțină o binemeritată victorie după nu mai puțin de patru înfrângeri consecutive, în partidele cu Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăşti, CS United Galaţi și Autobergamo Deva. Ultima victorie obținută de buzoieni fusese pe teren propriu, pe 28 noiembrie 2021, împotriva CFF Clujana Cluj-Napoca. Până astăzi.

Ne așteaptă un meci foarte greu în fața unei formații care a pus probleme tuturor echipelor în acest sezon. Vrem să ne întoarcem însă cu toate cele trei puncte acasă, la Timișoara”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al timișorenilor, înaintea partidei de la Buzău. Și așa a fost. Un meci greu pe CRF Timișoara. Oaspeții au deschis scorul, marcând primul gol al partidei la doar câteva minute după începerea meciului.

Însă buzoienii nu s-au lăsat descurajați și, până la finalul primei reprize, au reușit să marcheze nu mai puțin de 4 goluri, scorul la pauză fiind de 4 – 1 pentru Luceafărul Buzău. Repriza a doua a adus și câteva momente tensionate pe terenul de joc, iar oaspeții au reușit să reducă din avantajul gazdelor. Deși timișorenii au marcat două goluri în repriza secundă, Luceafărul Buzău a reușit să obțină o victorie binemeritată și muncită, pe teren propriu.

Scorul final al partidei a fost de 4 – 3 pentru Luceafărul Buzău, victorie care le aduce un total de 12 puncte în clasamentul general, urcând pe poziția a cincea, după Autobergamo Deva, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, CS United Galaţi și CSF CFR 1933 Timișoara.

O victorie muncită, meritată și de mult așteptată. Cu toate că echipa nu este la forma pe care mi-o doream, vreau totuși să-mi felicit jucătorii și formația oaspete pentru meciul de astăzi. De prea multe ori am pierdut în ultimele minute ale meciului. Asta din cauza faptului că nu facem pregătire, nu avem sală, nu avem bani, nu avem nimic. Reușim doar cu dăruire, abnegație și cu muncă. Însă meciul de astăzi ne dă o mare încredere pentru viitor. Până la finalul campionatului ne propunem să ne facem jocurile pentru noi, ne propunem să jucăm și să câștigăm, dacă putem. Dacă nu putem, ne vindem greu pielea”, a declarat Iulian Trăsnea, președintele Clubului Sportiv Luceafărul Buzău, la finalul partidei de astăzi.

Iată și clasamentul la sfârșitul etapei a II-a a Turului suplimentar al Ligii I:
1. Autobergamo 34 p (13 meciuri);
2. FK Odorheiu Secuiesc 30p (14 meciuri);
3. CS United 28p (14 meciuri);
4. CFR Timișoara 24p (14 meciuri);
5. Luceafărul Buzău 12p (14 meciuri);
6. Sportul Ciorăști 12p (13 meciuri);
7. Clujana Cluj 3p (14 meciuri).

În etapa a III-a a Turului suplimentar Luceafărul Buzău va juca în deplasare, sâmbătă, 05 februarie 2022, împotriva Clubului Sportiv Local Sportul Ciorăşti.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.