Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” va găzdui vineri seară cel mai important eveniment sportiv din acest an, din judeţul Buzău. Este vorba despre gala de box „Lupii din Carpaţi”, întrecere organizată de Primăria Buzău şi Consiliul Judeţean Buzău, alături de promoterul King Box Promotion. Ieri, la sediul Primăriei Municipiului Buzău a avut loc conferinţa de presă a evenimentului care urmează să se desfăşoare în cel mai mare stabiliment sportiv indoor din Buzău. În cadrul întâlnirii cu jurnaliştii buzoieni au fost prezenţi Adrian Fetecău, announcer-ul competiţiei; Romeo Lungu, vicepreşedintele CJ Buzău, Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău; Sorin Florea, promoterul întrecerii şi o serie din pugiliştii care se vor înfrunta peste două zile.

Marcel Luis do Nascimento, oponentul lui Bogdan Dinu. Foto: Andrei Piţigoi

Alt adversar pentru Bogdan Dinu

În cadrul galei care va fi organizată în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” vor urca în ring românii Cezar Juratoni, Eronim Arădoaie, Daniel Buciuc, Flavius Biea şi buzoianul Bogdan Dinu. Adversarul pugilistului buzoian, rusul Vladimir Tereshkin s-a accidentat cu doar câteva zile înainte de gala de la Buzău, iar oponentul lui Bogdan va fi brazilianul Marcelo Luis do Nascimento. Născut pe 20 octombrie 1980 (n.r. 37 de ani), sud-americanul a boxat pentru prima dată la profesionişti în faţa francezului Raphael Love (victorie prin decizie unanimă 4/4). În ultima partidă a fost învins de Simon Kean prin KO în runda a cincea. De remarcat faptul că adversarul lui Bogdan Dinu a înfruntat în ring boxeri de top la categoria grea, precum Tyson Fury, Manuel Charr, Andriy Rudenki, Carlos Takam, Dilian Whyte şi alţii pentru diverse titluri regionale. Confruntarea dintre Dinu şi Marcelo este al patrulea meci din desfăşurătorul evenimentului şi este urmat de lupta dintre Flaviu Biea şi ucraineanul Valentyn Golovko, pentru centura WBA Continental.

Pentru evenimentul de la Buzău, municipalitatea a contribuit cu 50.000 de lei. Gala va începe la ora 19:30 şi va fi transmisă în direct de către postul naţional PRO X. Preţul unui bilet este cuprins între 30 de lei, categoria a II-a, respectiv 40 de lei categoria I. Tichetele de acces pot fi achiziţionate online sau la casele de bilete deschise în ziua evenimentului la Sala Sporturilor.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.