Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Gloria Buzău a învins CSM București sezonul trecut în etapa a 24-a, 29-21, și a pus capăt luptei la titlu. CSM a bătut acum cu aproape același scor, 28-21.

După dușul rece de la Zalău, din prima etapă, handbalistele de la CSM București au tratat disputa cu Gloria Buzău cu toată seriozitatea. Mai ales că, în sezonul trecut, Buzăul a fost aproape de o mare surpriză la București (26-27), iar în retur a umilit, practic, campioana României de atunci. A fost 18-9 la pauză și 29-21 la final, înfrângere care pentru CSM a consființit pierderea titlului.

Cu o echipa aproape în totalitate remaniată, CSM a defilat acum în fața buzoiencelor. „Tigroaicele” au început meciul vijelios cu 7-1 și 9-2, fără ca oaspetele să poată opună rezistență. Apărarea CSM-ului, dar și portarul Jelena Grubisici au fost imposibil de trecut, bucureștencele marcând goluri ușoare pe contraatac și faza a doua. A fost 17-8 la pauză, dar echipa lui Ovidiu Mihăilă nu și-a revenit nici în partea a doua. CSM s-a distanțat la 12 lungimi, cu Pintea, Grbici și tânăra Jipa vârfuri de lance la atacurile declanșate în mare viteză.

Pe final, Tomas Ryde a schimbat liniile, le-a dat multe minute de joc tinerelor Marin, Jipa, Vâlcan, iar Buzăul a mai îndulcit scorul. S-a terminat 28-21, dar CSM a ieșit în evidență prin jocul solid din apărare și prin prestația excelentă a celor trei portari: Grubisici, Dedu și Mădălina Ion. Buzăul a arătat doar ca o adunătură de jucătoare venite din toate colțurile, care nu joacă însă, în momentul de față, ca o echipă.

Articol postat pe site-ul Gazeta Sporturilor, sub semnătura lui Marian Ursea. Click aici pentru articolul complet.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.