Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

După o pauză de aproape șase luni, handbalul revine în România. Reluarea competițiilor de handbal feminin va începe prin Turneul Final 4 al Cupei României FAN Courier. Mai întâi se vor juca meciurile restante din cadrul Sferturilor de Finală, programate să aibă loc în perioada 3 – 6 septembrie 2020 la Sala Polivalentă din București.

Conform tragerilor la sorți, SCM Gloria Buzău, echipa antrenată de Ovidiu Mihăilă, o va întâlni în semifinală pe învingătoarea dintre CSM București și CSM Slatina, sfert de finală care a rămas nedisputat din cauza pandemiei, favorita acestei partide fiind echipa din București, actuala deținătoare a cupei.

Cupa este o competiție a surprizelor și au existat în toate fazele din acest sezon surprize, mă aștept să fie și în continuare. Datorită situației în care ne aflăm, toate echipele au șanse egale în acest moment„, declară Alexandru Dedu, președinte al Federației Române de Handbal.

Handbalul femin revine săptămâna viitoare cu partidele restanță din Sferturile Cupei României FAN Courier precum și cu Final Four-ul competiției, iar fanii din România au motive de bucurie putând viziona toate partidele rămase din această competiție pe canalele Televiziunii Române.

Programul transmisiunilor
Joi 3 septembrie
Sferturi de Finală
CSM Bucuresti – CSM Slatina, ora 15.00, TVR 2
SCM Rm Valcea – Dunarea Braila, ora 18.00, TVR 1
Sâmbătă 5 septembrie
Semifinala, ora 11.00, TVR 2: Rapid București – SCM Râmnicu Vâlcea/HC Dunărea Brăila
Semifinala, ora 18.00, TVR 1: CSM București/CSM Slatina – SCM Gloria Buzău
Duminică 6 septembrie
Finala mica, ora 11.00, TVR 2
Finala mare, ora 18.00, TVR 1

Alexandru Dedu, președinte FRH: „Mi se pare o veșnicie de când am avut ultima dată handbal. Începem handbalul, iar acest lucru ma bucură și sunt sigur că mulți alți oameni simt la fel. E bine pentru toată lumea ca handbalul să reînceapă, pentru sportivi, antrenori, conducători, staff, pentru toată lumea. Este o industrie care s-a oprit pentru destul de mult timp și nu ne-a făcut bine deloc.Vom începe sezonul competițional cu gândul la Jocurile Olimpice și Turneul de Calificare din primăvară, la echipele românești care joacă în cupele europene și ne dorim să strângă multe puncte pentru România și să facă o figură frumoasă. Începem sezonul cu gândul la competițiile noastre majore, importante, Liga Zimbrilor, Liga Florilor MOL, Cupa României FAN Courier, Supercupa României și ne dorim multă lume alături de noi. De la Final Four Cupa României FAN Courier mă aștept să văd bucuria de a juca handbal în primul rând. Îmi doresc ca toți să aibă grijă în acest turneu, pentru că nu s-a mai jucat de mult timp și trebuie să aibă grijă la accidentări.  Îmi doresc foarte mult ca evoluția competițiilor noastre să nu fie influențată de COVID, cu toate că este foarte probabil. În cazul în care se va întâmpla vom încerca să reglăm lucrurile așa cum trebuie, spre binele tuturor. Sunt foarte bucuros însă, în același timp și circumspect, pentru că lucrurile nu sunt tocmai fericite.

Meciurile se vor juca fără spectatori, însă se va permite accesul reprezentanților mass media, pe baza acreditărilor emise de către Federația Română de Handbal, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, iar partidele vor fi televizate.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.