Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Zvonuri incredibile au ajuns la urechile jurnaliştilor Buzăul Sportiv. Potrivit surselor noastre, oficialii celor două echipe din Liga a IV-a de Buzău, CSM Râmnicu Sărat şi AS Gloria Vadu Paşii încearcă să muşamalizeze partida amicală disputată între cele două în urmă cu câteva zile, meci care s-a disputat în plină pandemia, sfiidând toate prevederile legislative în vigoare. Mai mult, la solicitarea Buzăul Sportiv, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău va emite potrivit Biroului de Comunicare un punct de vedere oficial, abia mâine. Simultan cu Poliţia Buzău şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău va transmite un punct de vedere oficial. Buzăul Sportiv va reveni asupra subiectului la finalizare anchetei desfăşurate de către organele abilitate.

EXCLUSIV | Ca la noi, la nimeni | Inconştienţă cât cuprinde! CSM Râmnicu Sărat, amical cu Gloria Vadu Paşii acum trei zile!

Potrivit surselor noastre, un prim pas a fost făcut de Gabi Tănase, antrenorul şi preşedintele celor de la Vadu Paşii, care într-o comunicare oficială către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău a negat disputarea amicalului cu CSM Râmnicu Sărat, cât şi conversaţia telefonică cu reporterul Buzăul Sportiv.

Amical în pandemie | Prefectura, poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat verificările privitoare la meciul dintre CSM Rm. Sărat şi AS Gloria Vadu Paşii

Asta, deşi la trei zile după disputarea meciului, acesta nu a avut nicio problemă în a ne comunica telefonic detalii despre joc, aşa cum am prezentat în primul articol.

„Am primit invitaţia de la nea Tase Lăptoiu (n.r. unul dintre antrenorii de la CSM Rm. Sărat), ne-au zis că au nevoie de un meci de pregătire înaintea barajului pentru Liga a III-a, iar pe noi ne-a bucurat această veste şi dorinţa de a juca fotbal, fără a ne gândi la potenţiale repercursiuni” – Gabi Tănase, antrenor & preşedinte AS Gloria Vadu Paşii pentru Buzăul Sportiv

Mai mult, oficialii celor două echipe le-au recomandat jucătorilor să nu aibă nici o reacţie, online sau offline privitoare la articolele Buzăul Sportiv, reacţii ce ar putea să îi incrimineze. Totodată, conducătorii celor două formaţii le-au promis jucătorilor că situaţia va fi rezolvat  pe linie de partid, în complicitate cu Poliţia Buzău şi Direcţia de Sănătate Publică, fapt confirmat sub protecţia anonimatului de o sursă din anturajul conducerii IPJ Buzău.

Care sunt primele semnalele că Poliţia sau reprezentanţii DSP ar putea merge mână în mână cu fotbaliştii?

La muşamalizarea unui meci de fotbal nu s-a gândit nimeni, niciodată, iar o asemenea reuşită pare de domeniul SF, nu şi dacă toate autorităţile implicate (n.r. IPJ Buzău, Prefectură, DSP Buzău, AJF Buzău), cât şi cele două formaţii incriminate ar merge „blat”. Totuşi, să ascunzi un meci care se joacă pe o arenă omologată pentru liga a II-a, aflată în patrimoniul public, deci supravegheată video este dificil, cu atât mai dificil întrucât accesul pe arenă se face de pe un drum european, al cărui trafic este monitorizat video, cu cel puţin două dispozitive în vecinătatea stadionului din Râmnicu Sărat. Mai departe, dacă organele de anchetă vor merge doar pe comunicările oficiale date de către cele două echipe către Asociaţia Judeţeană de Fotbal este primul semnal şi poate cel mai important, că aceştia încearcă muşamalizarea. În asemenea situaţie care poate atrage cel puţin amenzi usturătorare (n.r. aprox. 60.000 de lei / echipă), în condiţii de criză sanitară mondială, să nu verifici alibiurile jucătorilor şi a staff-ului tehnic denotă superficialitate în anchetă, practic, poliţiştii buzoieni ar lăsa AJF să facă ancheta, pe ale cărei rezultate le vor luat de bune. În componenţa celor două echipe se află persoane care îşi desfăşoară activitatea în multiple domenii, inclusiv MApN, fapt care ar creşte şansele de infectare în cazul depistării pozitive a cel puţin o persoană din cele două formaţii care s-au întâlnit.

Cum râde Vadu Paşii de AJF Buzău şi organele de anchetă?

Captură de ecran a postării de pe pagina AS Gloria Vadu Paşii, care între timp a fost ştearsă.
Captură de ecran a postării de pe pagina AS Gloria Vadu Paşii, care între timp a fost ştearsă.

Potrivit aceloraşi surse, managerul celor de la Gloria Vadu Paşii a spus că postarea redată complet în articolul nostru, a fost una veche, reactualizată din greşeală de unul dintre administratorii pagini. Trecând peste conversaţia cu reporterul Buzăul Sportiv, oficialul de la AS Gloria Vadu Paşii susţine că toate informaţiile furnizate în cronica partidei postată pe pagina de Facebook a echipei sunt… eronate. Credibilitatea este îndoielnică şi totodată deloc plauzibilă în faţa unui organ de anchetă competent. Potrivit reprezentanţilor însărcinaţi cu relaţia cu mass-media din cadrul IPJ Buzău şi AJF Buzău, mâine cele două entităţi vor emite un punct de vedere oficial.

Vom reveni.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.