VIDEO + FOTO! LA MULŢI ANI, “VIOARĂ”! CEL MAI IUBIT FOTBALIST BUZOIAN A ÎMPLINIT 49 DE ANI

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Ion Viorel s-a născut la Mărăcineni, iar primii paşi în fotbal i-a făcut la Gloria Buzău, sub comanda lui Gheorghe Linţă. Grație calităților sale a fost cooptat în lotul formaţiei de seniori la nici 17 ani. În `91 a ajuns împrumut la Oţelul Galaţi, unde s-a remarcat rapid, astfel că anul viitor a fost tranferat de Steaua în schimbul a 100.000 de dolari.

otelul-galati-ion-viorelÎn Ghencea, „Vioară” a câştigat alături de roş-albaştri de trei ori titlul şi a evoluat în cupele europene.În 1995, Ion Viorel a revenit la Oţelul Galaţi, acolo unde a evoluat până în 1998 când s-a transferat în Bundesliga, la Vfl Bochum. Pentru Oțelul, „Vioară” a marcat 28 de goluri în o sută de meciuri.

steaua-bucuresti-ion-viorel
După experiența din Germania, Vioară a revenit la Oţelul iar apoi a ajuns în Giuleşti, la Rapid Bucureşti. Pe final de carieră, „Vioară” a mai evoluat pentru Rulmentul Alexandria şi Dunărea Galaţi, iar ghetele în cui le-a pus la Gloria Buzău, club d ela care a și plecat în fotbalul mare.
Cu Ion Viorel în postura de antrenor jucător, Gloria Buzău a promovat pentru a treia oară în istorie clubului în prima ligă.
rapid-bucuresti-ion-viorelDupă ce şi-a agăţat ghetele-n cui, Vioară s-a dedicat antrenoratului la echipe din liga a doua precum Gloria Buzău, CF Brăila și CS Otopeni. Ca jucător, Viorel Ion a fost convocat între 1991 și 1997 de patru ori la echipa națională, fără a marca niciun gol.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.