Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Prima veste bună venită din Crâng după confruntarea dintre SCM Gloria Buzău şi Metalul Buzău este numărul mare de spectatori prezenţi pe principala arenă a judeţului pentru a asistat la derby-ul buzoian din eşalonul terţ. Peste 1.500 de spectatori s-au aflat în tribunele arenei „Gloria, însă spectacolul fotbalistic nu s-a ridicat pe măsura aşteptărilor.

Vali Stan, un Golden Boy al băncii tehnice

Metalul Buzău şi-a asumat rolul lui David, în faza incipientă a poveştii. Jucătorii lui Vali Stan, mai ascultători din punct de vedere tactic au acceptat dominarea adversarului încă din primul minut de joc. Resursele limitate şi valoarea net superioară a adversarului au imprimat un registru tactic defensiv, cu o linie de patru fundaşi şi încă un mijlocaş defensiv, alături de patru mijlocaşi şi un singur vârf, abordare care „ucide” spectaculozitatea jocului. În ciuda statutului de buturugă mică, Metalul Buzău şi-a gestionat bine resursele, nu a jucat dur, nu a practicat anti-jocului şi nici nu a fragmentat partida. Practic, după prima repriză încheiată cu scor alb, orice fin cunoscător al jocului disputat pe dreptunghiul verde şi-ar fi dat seama că dezondământul partidei poate fi decis doar de noroc sau de greşelile individuale. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Dominare teritorială concretizată cu sprijinul Zeiţei Fortuna

Victoria la scor din tur (n.r. 3-0), statutul de gazdă şi lider, superioritatea financiară şi valorică au obligat Gloria la un joc ofensiv. Fotbaliştii lui Timiş au început partida în abordarea clasică, doar că socoteala de acasă rareori se potriveşte cu cea din târg. Se spune că un antrenor te duce prin automatismele sistemului de joc până în marginea careului advers şi că apoi intervine „magia” jucătorului, doar că sâmbătă la prânz nici un atacant al SCMGB nu s-a trezit urmaşul lui Houdini în faţa porţii. Atacuri bine structurate, pe flancuri, apoi pe zona centrală, când wingeri nu au dat roade, toate irosite cu o nonşalanţă greu de digerat de pretenţiile microbistul buzoian. În 72 de minute cât s-a aflat pe teren, Chipirliu, o umbră a golgheterului ligii secunde din urmă cu câteva sezoane; vârful de Liga I al buzoienilor, măcar financiar vorbind, a trimis doar un şut spre poartă. Prea puţin pentru un fotbalist plimbat prin vestiarele primului eşalon şi remunerat regeşte.

Schimbarea de trei puncte | „Ricardinho”, mijlocaş cu pedigree ofensiv

În ciuda presiunii timpului, Timiş nu a schimbat registrul tactic. A fost încrezător în 4-4-2 şi a ales să schimbe doar componetele angrenajului, în detrimentul unui vârf suplimentar, care să crească capacitatea ofensivă. În minutul 72, Chipirliu a părăsit terenul de joc, în locul său făcându-şi apariţia Ricardo Mihalache. O schimbare post pe post care a adus cele trei puncte, atât de necesare celor de la SCM Gloria Buzău. Un corner executat bine şi Ricardo deschide scorul cu o lovitură de cap, trimisă la colţul lung. Până să intre în poartă, balonul „a mângâiat” şi stâlpul porţii. Cu doar cinci minute înainte de fluierul final, jucătorul buzoienilor a reuşit dubla, după ce a speculat o greşeală a defensivei adverse şi a înscris cu sânge rece pentru 2 la 0, rezultat care s-a menţinut pe tabela de marcaj până la finalul jocului.

Rămâi pe Buzăul Sportiv pentru declaraţiile celor doi tehnicieni, rezumatul video al partidei şi analiza post cu post a jucătorilor celor două echipe!

Finalul jocului a adus celor de la SCM Gloria Buzău încă o victorie în drumul spre liga secundă, a XIV-a din 16 meciuri jucate. Fotbaliştii formaţiei din Crâng rămân lideri în C1, cu 44 de puncte, la 5 distanţă de SC Oţelul Galaţi, ocupanta poziţie secunde, care s-a împedicat la Dărăbani (n.r. Sănătatea, ultima clasată) etapa aceasta, reuşind doar o remiză, scor 1 la 1. Cele două echipe se vor întâlni la Buzău, peste doar două etape (n.r. 23 martie cf. programării FRF).

Runda următoare, SCM Gloria Buzău va evolua în deplasare, pe terenul formaţiei Sporting Lieşti (n.r. locul 5 în clasamentul la zi), în timp ce Metalul Buzău va juca acasă, cu Bucovina Rădăuţi (n.r locul 3).

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.