Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Unul dintre cei mai promiţători puşti de la Dinamo Bucureşti a salvat SCM Gloria Buzău în derby-ul buzoian disputat pe cel mai mare stadion din judeţ, în compania celor de la Metalul Buzău. „Dresat” în Groapă, Ricardo şi-a făcut apariţia pe teren în minutul 72, înlocuind cel mai bine plătit jucător al buzoienilor (3500 e/ lună, 5.000 e la semnătură potrivit unor surse), atacantul Chipiriliu venit de la Astra Giurgiu. La doar trei minute de la intrarea pe teren, Mihalache a pus capul la o centrare din corner şi a deschis scorul, ajutat puţin şi de stâlpul porţii adverse. Cu doar cinci minute înainte de fluierul final, după o greşeală personală a unui apărător advers, fostul „câine” a reuşit dopietta, aducând liniştea în tabăra „glorioşilor”.

Mijlocaş cu pedigree ofensiv | Cine este Ricardo Mihalache?

Mijlocaş la origine, Ricardo Mihalache s-a născut pe 9 mai 1995 şi a făcut primii paşi în fotbal la Dinamo Bucureşti, ajungând să evolueze până la echipa secundă a „câinilor roşii”. Actualul jucător al buzoienilor de la SCM a făcut parte dintr-o grupă foarte bună, drept dovadă majoritatea foştilor coechipieri au continuat să practice fotbalul şi după încheierea junioratului, iar şase sunt în primele două eşaloane. În cei câţiva ani petrecuţi în Groapă, Mihalache a întâlnit în cadrul turneelor de pregătire, echipele similare de vârstă a celor mai cunoscute cluburi de pe Bătrânul Continent. După juniorat, acesta a mai jucat pentru Callatis Mangalia, Prefab Modelu şi Axiopolis Cernavodă.

Cifrele confirmă | Cel mai bun transfer ofensiv din Crâng

Ricardo a ajuns la Buzău pe 27 august 2018. În 12 meciuri disputate în tricoul grupării din Crâng a totalizat un număr de 453 de minute, timp în care a marcat 7 goluri şi a primit două cartonaşe galbene. Media sa este lăudabilă, un gol la 64 de minute petrecute în teren.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.