Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Cele trei reprezentante ale judeţului Buzău în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc vor debuta astăzi în noua stagiune competiţională. SCM Gloria Buzău are ca obiectiv clar promovarea în Liga a II-a, în timp ce Metalul Buzău şi CSM Râmnic Sărat îşi doresc o clasare cât mai decentă în ierarhia finală.

Gloria Buzău – KSE Târgu Secuiesc: 1 şi 1-3 goluri

Cu un lot schimbat în proporţii covârşitoare, buzoienii antrenaţi de George Timiş au o misiune dificilă la Râmnicu Sărat, acolo unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu până la finalizarea lucrărilor de schimbare a suprafeţei de joc de pe arena din Crâng. Pe lângă acest handicap, buzoienii joacă sub presiunea obiectivului (n.r. promovarea în liga secundă), însă victoria este obligatorie, atât pentru parcursul ulterior, cât şi pentru moralul jucătorilor. Transferurile numeroase au făcut ca omogenitatea echipei să scadă considerabilă. Rămâne de văzut cum se vor comporta fotbaliştii Gloriei la prima confruntare oficială din acest nou sezon competiţional. Noi mizăm pe victoria trupei lui Timiş şi pe cel mult trei goluri marcat.

Ceahlăul Piatra Neamţ – Metalul Buzău: X2 şi buzoienii marchează

Metalul are cea mai dificilă întâlnire din runda inaugurală. #EchipaBuzoienilor se va deplasa sub Pietricica, acolo unde vor întâlni una din formaţiile de tradiţie din fotbalul românesc, renăscută în al treilea eşalon. Orgoliile vor fi pe măsură, însă credem că fotbaliştii lui Vali Stan vor reuşi să se întoarcă măcar cu un punct acasă din această confruntare. Metalul a pierdut câţiva jucători în această vară, mai mult sau mai puţin importanţi, însă profesionalismul staff-ului tehnic şi a celui administrativ a rămas la cote înalte. Jucătorii plecaţi au fost înlocuiţi de tineri de perspectivă, media de vârstă a celor de la Metalul fiind puţin sub 22 de ani. În ofensivă se regăsesc băţrânii lotului, Lungoci (31 de ani) şi Iacob (29), două dintre cele mai prolifice vârfuri ale fotbalului buzoian din ultimii ani. Mergem pe X2 şi gol înscris de oaspeţi.

Ştiinţa Miroslava – CSM Râmnicu Sărat | Victorie gazde & 2+ goluri pentru Ştiinţa

Rămaşi fără o sumedenie de jucători, cei de la CSM Râmnicu Sărat par victime sigure în deplasarea de la Miroslava, acolo unde Ştiinţa vrea să-şi refacă orgoliul rănit. Cunoscută ca o formaţie ofensivă, cel puţin pe teren propriu, credem în victoria gazdelor şi în cel puţin două goluri marcate de acestea.

Oţelul Galaţi a jucat ieri, în deplasare, cu CSM Paşcani, trupa de lângă Dunăre impunându-se la limită, cu 1 la 0. Astăzi, începând cu ora 18:00 se vor disputa următoarele partide: Ştiinţa Miroslava – CSM Râmnicu Sărat, Sănătatea Darabani – Sporting Lieşti, ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Metalul Buzău, SCM Gloria Buzău – KSE Târgu Secuiesc, Bucovina Rădăuţi – CSM Roman, Şomuz Fălticeni – CSM Focşani. Meciul dintre FC Botoşani 2 – Foresta Suceava a fost amânat.

 

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.