„Personalul” de Suceava învins categoric în Crâng

0
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

gloria-buzau-rapid-suceava

Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava: 3 – 0, (3 – 0)

Divizionara secundă, Gloria Buzău s-a impus la scor de forfait în faţa formaţiei Rapid CFR Suceava. Fotbaliştii antrenaţi de Ion Viorel au câştigat într-o manieră categorică duelul cu elevii lui Marin Barbu, impunându-se la finele celor 90 de minute cu 3 la 0. După duşul rece din Cupă buzoienii au ţintit cele trei puncte în confruntarea cu gruparea moldoveană, mai ales că echipa din Crâng nu bifase nici o victorie în actuala stagiune a ligii secunde.

Verdeş şi compania şi-au arătat intenţiile ofensive încă din startul partidei, însă mingea s-a încâpăţânat să intre în poarta adversă. Verdeş a deschis scorul în minutul 27, după o centrare desprinsă din manual a lui Gabriel Ion. Fostul internaţional de tineret, Dorin Burlacu a dublat avantajul echipei antrenate de „Vioară” în minutul 32 după un şut la firul ierbii din marginea careului de 16 metri. Bobi Verdeş, fostul atacant al Chindiei din Târgovişte a reuşit doppietta cu doar patru minute înainte de fluierul final al primei reprize. Burlacu a prins un şut puternic respins în faţa porţii de goalkeeper-ul sucevean şi Verdeş a îndeplinit o simplă formalitate din marginea careului de şase metri.    

Buzoienii au intrat la ­ca­bine la adăpostul celor trei goluri, asigurându-şi prima victorie din campionat încă din primele 45 de minute ale confruntării cu Rapid Suceava. În partea secundă a jocului, fotbaliştii grupării din Crâng au continuat seria ratărilor la poarta oaspeţilor. Rând pe rând Verdeş, G. Ion, Dăniţă şi Matei puteau înscrie dacă nu erau lipsiţi de şansă. Cu rezultatul pe tabelă la adăpostul celor trei goluri care aveau să confirme victoria buzoienilor, tehnicianul Ion Viorel a trimis în teren jucătorii care au evoluat foarte puţin sau deloc în stagiunea curentă din eşalonul inferior. Bobe, Cocîrlă şi Diego au intrat în teren în mitanul secund, din păcate pentru gruparea din Buzău doar ultimul a confirmat încrederea antrenorului printr-o evoluţie notabilă.

ion-viorel-buzaul-sportiv

„Vioară“ nemulţumit şi la victorie

În ciuda jocului excelent prestat de elevii săi şi a victoriei la scor de neprezentare, Ion Viorel tehnicianul grupării din Crâng nu este pe deplin mulţumit de prestaţia eleviilor săi. Antrenorul clubului din Bulevardul Mareşal Averescu este îngrijorat de ineficienţa compartimentului ofensiv.

„Îmi felicit echipa pentru victoria de astăzi (n.r. sâmbătă) şi totodată pentru jocul prestat până într-un anumit punct. Nu pot să nu remarc şi să nu fiu afectat de lejeritatea cu care tratăm situaţiile de gol. Ca antrenor îmi duc jucătorii până în careul advers, prin sistemul de joc, prin scheme, dar de acolo este inventivitatea şi capacitatea jucătorului de a se descurca şi de a marca. Nu pot să nu aduc aminte iarăşi de Pălimaru, un vârf care din jumătate de ocazie o băgă în aţe. Trebuie să remediem urgent acest aspect. Verdeş şi Matei sunt momentan la doar 60% din adevărata lor capacitate”, a precizat Ion Viorel.  Etapa viitoare Gloria Buzău se va deplasa la Galaţi, acolo unde va întâlni formaţia Dunărea din localitate.

GLORIA BUZĂU – RAPID SUCEAVA: 3 – 0, (3 – 0)

Au marcat: Verdeş (min. 27 şi min. 41 ) şi Burlacu (min. 32).

Arbitru: Cristina Floarea Babadac (Alexandria); Asistenţi: Iulian Brânză şi Ciprian Iovu (ambii din Botoşani). 

Gloria Buzău: Stoicescu – C. Cucu, Dãniţã, Agache, B. Dumitru – G. Ion, G. Marcu (cpt.), Puşcaşu, Burlacu – Verdeş şi M. Matei. Au mai jucat: Cocîrlă, Diego şi Bobe. Rezerve: Sârbu, Mihăescu, M. Voicu, Fl. Alexandru. Antrenor: Viorel Ion.

 Rapid CFR Suceava: Pascal – D. Cristescu, Fl. Plămadă (cpt.), I. Sava, Spătar – Sumanariu, Velescu, Cerlincă, Căinari  – M. Negru şi Ionesi. Au mai jucat Stănescu, Luţac şi I. Plămadă. Rezerve: Arteni – Golofca, Nastasiu, D. Bãlan. Antrenor: Marin Barbu.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre. 
Articolul precedentLuptă aprigă în Campionatul Galactic
Articolul următorIon Viorel, antrenor principal Gloria Buzău – Conferinţă VIDEO!
Andrei Pițigoi
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, fotojurnalist şi data collector Data Sports Group şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".