Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

HC Buzău a încheiat prima parte a campionatului Ligii Zimbrilor pe locul 6 din 14 echipe, însă la nivel de tineret şi juniori, buzoienii sunt primii. Mai mult, pentru a îşi lărgi aria de selecţie, clubul buzoian a implementat un proiect unic la nivel naţional, realizare de centre judeţene zonale de handbal, acolo unde micuţii din judet pot fi iniţiaţi şi pregătiţi pentru handbal. O analiză detaliată asupra grupelor de juniori şi a echipei de tineret, în rândurile următoare.

May be an image of 5 people, people playing hockey and text

„Lupii Buzăului”, primii la „tineret”

HC Buzău este liderul seriei B a Campionatului Naţional de Tineret, competiţie înfiinţată după schimbarea preşedintelui Federaţiei Române de Handbal, simultan cu eliminarea regulii U21 şi U23, cu scopul promovării tinerilor jucători români. Astfel, pentru echipele din prima ligă, a devenit obligatorie prezenţa unei echipe secunde, în campionatul de tineret. Buzoienii se află în seria a II-a, acolo unde ocupă prima pozitie la capătul turului, cu 4 victorii, o remiză şi o înfrângere. Trupa secundă a „Lupilor Buzăului” a pierdut meciul cu CSM Bucureşti (n.r. etapa a doua, scor 36-34) şi a remizat cu CSM Vaslui, în runda cu numărul 3. În celelalte patru partide, HC Buzău Tineret s-a impus la scor. Campionatul Naţional de Tineret se va relua pe 10 februarie, atunci când HC Buzău va juca în deplasare cu Dinamo Bucureşti. Formaţia este antrenată de fostul jucător al Buzăului, Liviu Mironescu, ajutat de către Florin Chirică şi Bogdan Manole, ultimul în rolul de antrenor cu portari.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane jucând hochei şi textParcurs fără cusur pentru juniorii 3

Juniorii 3 ai formaţiei de primă ligă HC Buzău ocupă prima poziţie la finalul turului campionatului naţional dedicat acestora, după ce au înregistrat şase victorii din tot atâtea posibile. Puştii buzoieni evoluează în Seria D şi au acumulat 12 puncte, maximum din cele şase meciuri disputate, aflându-se la egalitate cu Academia Juniori Ploieşti B, care are însă un meci mai mult disputat. Potrivit site-ului federaţiei de profil, pentru buzoieni întrecerea va fi reluată pe 28 ianuarie, cu jocul programat în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău în compania celor de la CSM Ploieşti. În tur, „lupişorii Buzăului” s-au impus cu 51 la 21, (23 la 10).

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane jucând hochei şi persoane jucând voleiJuniorii 2 de la HC Buzău, lideri la sfârşitul turului

HC Buzău ocupă prima poziţie şi în cadrul întrecerii interne dedicată juniorilor 2, acolo unde „lupişorii” Buzăului evoluează în seria D. Echipa din Buzău a înregistrat 8 victorii şi a suferit o singură înfrângere, în ultima partida oficială disputată în 2023. Pe 29 noiembrie, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, HC Buzău a pierdut la un gol, scor 33-34, (13-16) confruntarea cu CSM Ploieşti, adjudecată în tur cu 47-42, (21-21 la pauză). Campionatul va fi reluat pe 27 ianuarie, însă junorii 2 de la HCBZ vor juca primul meci pe 3 februarie, atunci când vor întâlni LPS Buzău din postura de echipă oaspete.

Juniorii buzoieni sunt pregătiţi de Alina Horjea, în rolul de antrenor principal şi de Bogdan Manole, secund.

Toate meciurile echipei HC Buzău de pe teren propriu, de la prima echipă până la junori 3 pot fi urmărite în timp real pe pagina de Facebook a clubului buzoian.

Centrele judeţene zonale, un proiect unic la nivel naţional

Oficialii echipei de handbal masculin HC Buzău 2012, formaţie care evoluează în Liga Zimbrilor, primul eşalon valoric din ţară, sunt autorii unei premiere la nivel naţional, privitoare la iniţierea celor mai mici dintre noi în tainele handbalului. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, alături de primăriile comunităţilor gazdă, aceştia au înfiinţat şase centre judeţene de iniţiere în handbal. În cadrul acestora, cu sprijinul profesorilor de educaţie fizică şi sport, copiii din judeţ vor face primii paşi în handbal, urmând ca, în funcţie de evoluţia lor, aceştia să fie cooptaţi în loturile de copii şi juniori ale “Lupilor Buzăului”. Centrele judeţene beneficiază de logistica necesară bunei desfăşurări a activităţii, asigurată de către HC Buzău 2012 cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău. Totodată, echipele formate în cadrul acestora se vor întâlni în cadrul unor competiţii cu rol de pregătire consolidată şi selecţie pentru grupele principale de copii şi juniori ale “Lupilor Buzăului”, întreceri care se vor desfăşura sub privirile conducerii şi staff-ului tehnic al clubului buzoian.

Coordonatorul proiectului este preşedintele clubului, Georgian Băducu, alături de Daniela Palcău, șefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău şi George Ciubotaru, inspector de specialitate în cadrul instituţiei anterior amintite. Demersului iniţiat de primii doi i s-a alăturat şi Asociaţia Judeţeană de Handbal Buzău.
Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.