Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Handbal Club Buzău 2012 anunţă primele transferuri efectuate în perioada intercompetiţională, înaintea stagiunii 2020-2021. Alături de noul tehnician sârb, Pero Milosevic încă 6 nume noi s-au alăturat haitei lupilor buzoieni. Echipa buzoienilor a bifat un debut spectaculos în perioada de mercato, convingând jucători de naţională şi golgheteri din Champions League.

Muntenegreanul Pero Milosevici (58 de ani) este noul antrenor al lupilor buzoieni.
Gruparea buzoiană a reuşit să aducă la Buzău unul dintre cele mai importante nume care au activat în handbalul românesc. Pero Milosevici a semnat un acord pe o durată de două sezoane, iar acesta îl va înlocui pe banca tehnică pe Eliodor Voica a cărui înţelegere contractuală a expirat.

Noul tehnician al lupilor buzoieni a debutat la echipa feminină Buducnost Podgorica. Din CV-ul său, Pero Milosevici a mai antrenat pe HC Lovcen, naționala de tineret a Iugoslaviei, Al Rayyan Sports (Qatar), Teucro şi Algeciras (ambele Spania), reprezentativele Qatarului și Bahrainului, iar în Liban a cucerit eventul cu Al Sadd. La Politehnica Timişoara a ajuns în 2014, iar sezonul trecut a cucerit Cupa României.

CS HC Buzău 2020 este pusă pe fapte mari și a transferat un nou jucător de valoare pentru sezonul 2020-2021. Este vorba despre francezul Leo Renaud David (33 ani), care în ultimul sezon a jucat pentru Bidasoa Irun (Spania) Leo Renaud David (33 ani) ajunge la Buzău după cel mai bun sezon din carieră, jucat la cel mai înalt nivel. El a câștigat cu Bidasoa (n.r. prima ligă din Spania) grupa Ligii Campionilor din care a făcut parte, formația spaniolă oprindu-se apoi în play-off, după o „dublă” cu Wisla Plock. Jucătorul francez a fost unul dintre oamenii de bază ai formației spaniole, reușind să marcheze în 11 din cele 12 partide și să încheie sezonul în Liga Campionilor cu o medie de aproape 4 goluri / joc. El este al patrulea jucător adus în Liga Zimbrilor, în această vară, direct de la o echipă din Liga Campionilor, după Valentin Ghionea (Sporting – Dinamo), Jose Toledo (Minaur Baia Mare – Vardar Skopje) și Alan Blazevic (Pick Szeged – HC Dobrogea Sud Constanța). CS HC Buzău a reușit să-l convingă pe Leo Renaud David să vină în România, reușind, probabil, unul dintre cele mai interesante transferuri din această vară în Liga Zimbrilor. Interul stânga francez a semnat un contract pe 2 ani, cu drept de renegociere în vara viitoare.

„Leo este unul dintre cei mai buni străini care s-au transferat în campionatul României. Vine din Liga Campionilor, de la o formație de podium din Spania. El s-a alăturat proiectului nostru, a înțeles că vrem să urcăm de la an la an”, a declarat Georgian Băducu, președintele echipei CS HC Buzău, pentru ProSport.

Odată cu transferul lui Leo Renaud-David, CS HC Buzău a confirmat și transferul portarului iranian Mohsen Babasafari, cu evoluții apreciate în ultimele sezoane la Steaua și Poli Timișoara. Așadar, noua echipă a lui Pero Milosevic propune pentru noul sezon și o „tripletă” iraniană, Allahkaram Esteki – Shahoo Nosrati – Mohsen Babasafari, variantă care a dat roade în sezoanele trecute la Dinamo București, cu frații Esteli plus Mousavi, la care s-a alăturat ulterior și Saeid Heidarirad.

Toți au jucat pentru naționala Iran. Interul Allahkaram Esteki (32 ani), care a făcut performanță la Dinamo. Jucătorul iranian a cucerit două titluri în Ștefan cel Mare.

„Să sperăm că lucrurile vor funcționa și la noi. Ne-am propus să devenim o echipă cât mai bună și cred transferurile efectuate ne vor ajuta în îndeplinirea obiectivelor. Ne-am propus în principiu să luăm jucători străini pe care i-am mai văzut, pe care îi cunoaștem. Singurul pe care nu l-am văzut în campionatul României este Leo Renaud-David, dar cu 46 de goluri în Liga Campionilor în ultimul sezon spun că nu putem da greș”, a susținut Georgian Băducu, într-un articol ProSport.

ltima mutare importantă a „lupilor” buzoieni o reprezintă împrumutul pe un an de zile al tânărului Călin Hossu, jucător la linia de 9 metri (preponderent pe postul de inter stânga). Clujeanul s-a cizelat la echipa de juniori a puternicului club german THW Kiel.

”Am început handbalul la U Transilvania Cluj-Napoca, după care am trecut la LPS Cluj. În 2016 am plecat în Germania, la Kiel, unde am jucat la echipa de Under 19. La sfârşitul junioratului, în 2018, am revenit acasă, la Cluj”, a spus Călin (21 de ani, 1,88 m, 88 kg). El s-a născut în Cipru, la Nicosia, unde tatăl său a evoluat ca jucător de handbal timp de cinci sezoane. După un sezon la Universitatea Cluj-Napoca, în Liga Naţională 2018-2019, unde a marcat 67 de goluri, lui Călin i s-a oferit şansa de a se alătura echipei campioane, Dinamo Bucureşti.

Echipa preluată în această vară de Pero Milosevic a ajuns la șase achiziții, iar cel mai recent transfer este al muntenegreanului Admir Pelidija. Admir Pelidija este un pivot în vârstă de 25 de ani, care în ultimul sezon a evoluat în a doua ligă franceză, la Billere. Acesta are și experiența Ligii Asobal, acolo unde a evoluat în urmă cu două sezoane, pentru BM Alcobendas, formație care a terminat însă pe ultima poziție. HC Buzău are în acest moment șase jucători transferați: Mohsen Babasafari și Vuk Milosevic (ambii de la Poli Timișoara), Allahkaram Esteki (BM Puente Gentil), Leo Renaud David (Bidasoa Irun) și Călin Hossu (Dinamo București).

Conform regulamentului FRH, echipele din Liga Naţională sunt obligate ca în sezonul 2020-2021 să aibă pe foaia de joc minimim un jucător sub 21 de ani, care trebuie să adune la final o medie de 10 minute jucate per meci.

HC CS Buzău nu și-a încheiat campania de achiziții și speră ca în perioada imediat următoare să mai perfecteze încă două transferuri.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.