Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Secţia de volei a SCM Gloria Buzău a devenit inactivă, practic trasă pe linie moartă după şedinţa Consiliului Local Municipal Buzău, care a avut loc pe 29 aprilie 2020. Gruparea condusă de Ion Cazan a pierdut în cadrul aceleaşi întruniri şi secţia de gimnastică, de asemenea „inactivată”.

Secţia de volei masculin s-a bucurat de un buget total de 12 miliarde de lei vechi anul trecut, potrivit hotărârii locale privitoare la Bugetul Local pe 2019. Cel mai bine plătit sportiv străin câştigat puţin peste 10.000 de lei pe lună, contract la care se mai adaugau diferite beneficii, precum zboruri România – Brazilia. Conducătorul ramurei sportive a fost Marian Boldişteanu, în rolul de şef de secţie, în timp ce staff-ul tehnic care pregătea o singură echipă era compus din constănţeanul Răzvan Parpală, Georgiana Constantin – secund (totodată şi la CSS Buzău), Cornel Ţiboacă – statistician (de asemenea, antrenor la CSS Buzău), Horia Dinu (kinetoterapeut) şi Gabriel Drîmboceanu – referent, fiul membrului consiliului de administraţie al SCMGB, Ninel Drîmboceanu.

„Dacă la secția de volei, din 16 sportivi, 5 au fost buzoieni, înseamnă că Buzău are tradiție în acest sport…nu stiu la celelalte secții cati sportivi buzoieni sunt. Iar la grupele de copiii….aruncati un ochi la Clubul Sportiv Școlar sa vedeti cate medalii și câți sportivi sunt convocați la Loturile Nationale….acest sport chiar are „adresabilitate” in rândul tinerilor.
Păcat…” Cornel Ţiboacă – SCM Gloria Buzău & antrenor CSS Buzău pe pagina oficială de Facebook a secţiei de volei a SCM Gloria Buzău

PROLOG | Cum a ajuns voleiul, parte a SCM Gloria Buzău?

Proiectul mamut SCM Gloria Buzău a reunit 12 secţii sportive, fiind la un moment dat cel mai mare din provincie şi depăşit la nivel naţional doar de CSM Bucureşti.

Secţia de volei a reunit sub conducerea lui Marian Boldişteanu, fost conducător al CS Dacia Buzău două echipe: cea de masculin seniori, formată din jucătorii de la Dacia, plus alte câteva transferuri şi cea de feminin, formată din sportive cu dublă legitimare, de la CS CN BP Hasdeu, conduse de Ion Auraş Popescu. Intrarea sub umbrela celui mai mare club din provincie a avut un cost. Dacia Buzău a dispărut de pe harta voleiului românesc, în timp ce CS CN BP Hasdeu şi-a continuat activitatea, ajungând în semifinalele competiţiei dedicată categoriei de vârstă junioare, în urmă cu un an.

Voleiul a fost activat prin decizia consilierilor locali din şedinţa care a avut loc pe 15 februarie 2018, iar activitatea s-a încheiat complet la sfârşitul lunii aprilie 2020.

Mirajul SCM Gloria Buzău nu a ţinut decât câteva luni. Prima dată, a dispărut echipa de volei feminin, acolo unde evoluau preponderent sportive din Buzău cu vârsta cuprinsă între 16 şi 20 de ani, majoritatea încă eleve. Deşi a efectuat câteva mutări pe piaţa transferurilor, echipa feminină a fost prima sacrificată, prin decizia consilierilor locali de la mijlocul lui 2019.

La jumătatea lunii martie 2020, Federaţia Română de Volei a decis încheierea campionatului masculin şi feminin cu clasamentul de la finalul sezonului regulat din cauza pandemiei de coronavirus, Arcada Galaţi, respectiv CSM Volei Alba-Blaj fiind declarate campioane, iar o lună mai târziu, a fost închisă complet şi secţia de la SCM Gloria Buzău, echipa de masculin aflându-se pe locul 6 din 10 în ierarhia primei divizii.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.