Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată sportului buzoian? Alătură-te comunității noastre.

Un judeţ în care fotbalul „respiră” doar datorită reuşitelor divizionarelor „C” şi activităţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău are nu mai puţin de 11 voturi la următoarele alegeri pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal.

Într-un articol privitor la această situaţie, cel mai cunoscut cotidian din Buzău, Şansa buzoiană a scris: „Buzăul a urmat fără crîcnire strategia abordată de Răzvan Burleanu şi Compania, de a înfiinţa diverse cluburi cu drept de vot la alegerile FRF din aprilie. De exemplu, din cele 6 echipe care compun seria a 2-a a Campionatului Naţional de futsal U19, 4 sînt din Buzău: Viitorul Buzău, Viitorul Verneşti, Olimpia Rm. Sărat şi FC Buzău, ultimele două afiliate în toamna trecută! Alte 7 voturi vor mai proveni de la AJF, Metalul, CSM Rm. Sărat, Fortius, Luceafărul, Onix Rm. Sărat şi LPS Buzău”.

Buzăul Sportiv a analizat situaţia celor 11 votanţi ai judeţului Buzău, iar majoritatea copleşitoare a voturilor se îndreaptă către Răzvan Burleanu.

De la stânga la dreapta, Cristi Lupu (referent zonal FRF), Gabriel Bodescu (consilier al preşedintelui FRF), Ciprian Paraschiv (şeful Biroului pentru Dezvoltare Fotbalistică), Marian Dorobanţu (preşedinte CJA Buzău), Adrian Petre (preşedinte AJF Buzău), Răzvan Burleanu (preşedinte FRF), Sorin Cîrjan (primar mun. Rm. Sărat) şi Ion Geolgău (manager Departamentul de Scounting).

1. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău (asociaţie judeţeană). Condusă de Adrian Petre, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău, AJF Buzău va acorda votul său actualului preşedinte, Răzvan Burleanu. „Vicele” CJ rămâne unul dintre cei mai influenţi oameni din fotbalul românesc, iar acest lucru se datorează atât relaţiei foarte bune cu nr. 1 din Casa Fotbalului, cât şi a implicării şi proiectelor dezvoltate la nivel judeţean de Petre. Burleanu este nelipsit de la cele mai importante evenimente fotbalistice ale judeţului. În ultimii 3 ani, Răzvan a onorat peste 20 de vizite în judeţul nostru. În schimb, pe plan fotbalistic, graţie activităţii bogate din ultimii ani, Adi Petre s-a dovedit unul dintre cei mai buni preşedinţi de AJF din ţară.

2. AFC Metalul Buzău (liga 3). Condusă de familia Benga, nou promovata în Liga 3, AFC Metalul Buzău încearcă să-şi „menţină independenţa” faţă de actualul sistem al FRF. Gurile rele spun că buzoienii ar fi „beneficiat” de un adversar lejer la barajul pentru accederea în liga a III-a şi că acest lucru ar urma să fie recompensat de un vot pro Burleanu.

3. CSM Râmnicu Sărat (liga 3), Olimpia Râmnicu Sărat (futsal U19) şi Onix Râmnicu Sărat (fotbal feminin). Unul dintre cei mai apropiaţi oameni de Adrian Petre, atât politic, cât si sportiv, Sorin Cîrjan actualul primar al Municipiului Râmnicu Sărat a construit o piramidă cu temelia foarte bine aşezată la Râmnicu Sărat. Râmnicenii au mers până la schimbarea denumirii divizionarei „C” pentru a îşi mări numărul de voturi. Totodată, la Râmnicu Sărat îşi au casa singura echipă de fotbal feminin a judeţului şi una de tineret în campionatul de futsal U19. Încă trei voturi pentru Răzvan Burleanu!

4. Viitorul Buzău (futsal U19). Viitorul Buzău va acorda cu certitudine votul său lui Răzvan Burleanu. Vorbim totuşi de echipa condusă până nu demult de Gabriel Bodescu, mâna dreaptă a actualului lider, în prezent secretarul general al FRF.

5. Viitorul Verneşti (futsal U19). Formaţia din Verneşti se află sub sfera de influenţă a vicepreşedintelui Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, Florin Popescu, subordonat şi „făcut mare” în fotbalul românesc de actualul preşedinte al AJF Buzău, Adrian Petre. Încă un vot pentru Răzvan Burleanu!

6. FC Buzău (futsal U19). Înfiinţată de omul de afaceri Ionel Turturică, FC Buzău şi-a îndreptat atenţia către fotbalul juvenil şi de sală după promovarea în Liga a IV-a şi cedarea locului către nou înfiinţata SCM Gloria Buzău. Turturică este unul dintre oamenii de bază ai actualei conduceri FRF, drept dovadă că aceasta nu lipseşte de la cele mai importante evenimente ale forului din Capitală, atât în ţară, cât şi-n străinătate. Totodată, omul de afaceri buzoian este un vechi şi aprig susţinător al minifotbalului românesc. Acesta a sprijinit pecuniar atât echipa naţională, cât şi diferite formaţii la nivel naţional, fiind alături de Bodescu şi Burleanu în prima cursă spre şefia FRF.

Gheorghe Hăhăianu, preşedintele Luceafărul Buzău, fericit de-a dreapta preşedintelui.
Gheorghe Hăhăianu, preşedintele Fortius Buzău, fericit de-a dreapta preşedintelui.

8. Fortius Buzău (futsal, liga 2). Gică Hăhăianu „a călcat” strâmb, greşind în faţa „sistemului” pentru un post în comisia de futsal a Federaţiei Române de Fotbal. Greşeala conducătorului buzoian a fost că sfera de influenţă care l-a propulsat în una din cele mai amărâte funcţii din FRF nu coincide cu cea a conducerii. Totuşi, Hăhăianu vrea să-şi repare greşeală, sperând totodată la o funcţie mai bună în cadrul futsalului românesc. Deşi va da votul lui Burleanu pentru a îşi dovedi loialitate, Hăhăianu nu mai este privit cu ochi buni nici de conducătorii fotbalului buzoian, nici de mai marii de la FRF, chiar daca la turneul internaţional din Slovenia a încercat să le reintre în graţii superiorilor.

O îmbrăţişare cât o mie de cuvinte. Iulian Trăsnea, preşedinte CS Luceafărul Buzău, alături de Gabi Bodescu, consilierul personal al preşedintelui FRF.

9. Luceafărul Buzău (futsal, liga 2). Iulică Trăsnea este clar unul dintre cei mai carismatici conducători din fotbalul buzoian, iar felul său de a fi l-a ajutat să străpungă graniţele judeţului până în biroul preşedintelui Răzvan Burleanu. Obedient şi loial faţă de „sistem”, Trăsnea va da încredere, cel puţin, pentru încă un mandat actualului preşedinte.

10. LPS Buzău (fotbal juvenil). LPS Buzău este probabil formaţia cu cele mai mari şanse (deşi mici ca procente) de a nu-l mai vota pe Burleanu. Potrivit surselor noastre, Cătălin Cighir, directorul Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaş Sotter” nu mai este în graţiile actualei conduceri. Postul în Comitetul Executiv al FRF, ca reprezentant al fotbalului juvenil a lui Cighir scârţâie, iar directorul instituţiei de învăţământ din Buzău vrea să îşi menţină poziţia şi-n mandatul următor, fapt de care va depinde probabil şi votul său. Practic, cine-i va asigura continuitatea în CEx, va avea votul LPS Buzău.

Ştiai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului buzoian? Alătură-te comunității noastre.